Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΡΕΛΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ

Προ ημερών ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Τ. Σιδηρόπουλος έκανε παρέμβαση στο υπουργείο δημόσιας τάξης σχετικά με την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στον σημερινό δήμο Μελίκης.
Με έγγραφό του ο δήμαρχος Κ. Καρέλης και το δημοτικό συμβούλιο συνηγορεί στο αίτημα του βουλευτή και έστειλε επιστολή στον Χρ. Παπουτσή που είναι η ακόλουθη:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ

Μελίκη, 18 Οκτωβρίου 2010
Αριθ. Πρωτ. 2579

Προς: τον Κύριο ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
101 77 Αθήνα

Κύριε Υπουργέ,
παρακαλούμε να δεχθείτε την, εκ μέρους του Δήμου μας, έκφραση της ολόπλευρης υποστήριξης της πρότασης, που κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, για την μεταστέγαση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης από τους Γεωργιανούς Βεροίας στην Μελίκη, όπου υπάρχει (και μένει αναξιοποίητο) το ιδιόκτητο, ευρύχωρο και σε επίκαιρη θέση, κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Μελίκης.
Με την προτεινόμενη μεταστέγαση μια ευρύτατη περιοχή (η νοτίως του Αλιάκμονα Ημαθία), με μόνιμο πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων, με σημαντική αγροτική παραγωγή, και με καθημερινή συρροή επισκεπτών (λόγω του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας, των σπουδαίων εκκλησιαστικών και άλλων μνημείων, και των θέσεων ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους), θα αποκτήσει την απολύτως απαραίτητη και αναγκαία αστυνομική παρουσία, κάλυψη και προστασία, με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα (μείωση της αυξημένης σήμερα παραβατικότητας, αποτελεσματικότερος έλεγχος των κινήσεων λαθρομεταναστών, αμεσότερη περιβαλλοντική προστασία, τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, αναβάθμιση των τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων, βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος ιδιόκτητου αστυνομικού κτηρίου, καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ίδιου του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, κ.λπ.).
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και με την σημερινή, αλλά και -ιδιαίτερα- με τη νέα, καλλικρατική διάρθρωσή της, στηρίζει και θα στηρίξει εμπράκτως αυτή τη μεταστέγαση, που θα εξασφαλίσει την άριστη λειτουργικότητα και τη μέγιστη αποδοτικότητα, τόσο στο επιχειρησιακό, όσο και στο κοινωνικό επίπεδο.
Γι αυτό και παρακαλούμε θερμότατα, Κύριε Υπουργέ, για την, κατά το δυνατόν, άμεση αποδοχή και ταχεία υλοποίηση της πρότασης του Βουλευτή κ. Τ. Σιδηρόπουλου.
Σας ευχαριστούμε.-
Ο Δήμαρχος
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΕΛΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ευκολο στα λόγια η μεταφορά του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης από τους Γεωργιανούς στην Μελίκη.Έχουν ξοδευτεί χρήματα για να γίνει το παλιό κτήριο εκεί κατάλληλο για στέγαση μιας ιδιαίτερης υπηρεσίας, δημιουργήθηκε κρατητηριο, χώρος για την φύλαξη όπλων, για την στάθμευση οχημάτων υπηρεσίας και κατεσχεμένα. Από αυτά δεν υπάρχει τίποτα στο παλαιό κτήριο του Σταθμού στην Μελίκη. Πρέπει λοιπόν να ξοδευτούν άλλα τόσα χρήματα για την μετατροπή χώρων και δεν υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης τόσω οχημάτων στην Μελίκη. Οπότε αφήστε κύριοι δηλώσεις εντυπωσιασμού.