Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Βέροιας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομού Ημαθίας, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην πιθανή διακοπή του προγράμματος, έχοντας παράλληλα ως κύρια αιτήματα την εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των ήδη εργαζομένων και τη συνέχιση των δομών.
Κρατώντας πανό με συνθήματα:
«το βοήθεια καλεί βοήθεια» και «το βοήθεια είναι εδώ, το κρατάμε ζωντανό», εργαζόμενοι αλλά και επωφελούμενοι του προγράμματος συγκεντρώθηκαν στην Εληά και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία Ημαθίας, συνοδευόμενοι από τα υπηρεσιακά οχήματα..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΜΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Λ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ.
Στο σημείο όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι κατέφθασαν μετά από λίγο ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάζαρος Τσαβδαρίδης..
Ο Νομάρχης Ημαθίας αφού συνομίλησε με τους εργαζομένους, αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο του προγράμματος και δεσμεύτηκε να αποστείλει το ψήφισμα των εργαζομένων στα αρμόδια υπουργεία..
«Γνωρίζουμε το έργο που επιτελείτε και το αναγνωρίζει και η κοινωνία. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εκλογές. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά..
Η Δήμαρχος, η οποία κατέφθασε αμέσως στο σημείο συγκέντρωσης, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία του προγράμματος και τόνισε ότι στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα..
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάζαρος Τσαβδαρίδης, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την συνέχιση του προγράμματος και τόνισε ότι γνωρίζει το πρόβλημα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», από την εποχή που διετέλεσε Βουλευτής. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζομένους..
Στο πλευρό των εργαζομένων βέβαια βρέθηκαν και ηλικιωμένοι, επωφελούμενοι του προγράμματος οι οποίοι δήλωσαν ότι το πρόγραμμα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του με τα ίδια άτομα καθώς όπως είπαν-η βοήθεια που τους προσφέρει είναι πολύτιμη και σημαντική..
Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομού Ημαθίας συναντήθηκαν με τους βουλευτές Άγγελο Τόλκα και Τάσο Σιδηρόπουλο ενώ το επόμενο Σάββατο θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στη Θεσσαλονίκη όλα τα Σωματεία της Β. Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: