Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ: ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΟΥ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ο κ. Δημητριάδης για μια ακόμη φορά κατήγγειλε ότι τον τελευταίο μήνα στο Δήμο Αλεξάνδρειας έγινε σωρεία προσλήψεων με συμβάσεις έργου, κατά παράβαση του υφιστάμενου νόμου, αφού δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία του κατεπείγοντος, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν προσλήψεις το συγκεκριμένο διάστημα πριν από τις εκλογές. «Πρόκειται για βιομηχανία προσλήψεων, που έχει ως στόχο να κρατήσει σε ομηρία του συμπολίτες μας, καταπατώντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας», τόνισε χαρακτηριστικά. Στις δε καταγγελίες του απερχόμενου δημάρχου ότι ο ίδιος είναι αυστηρός απέναντι στους εργαζόμενους, απάντησε ότι «εμείς τους
εργαζόμενους τους βλέπουμε ως συνεργάτες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου».

Σε αντιδιαστολή με την αδράνεια της απερχόμενης διοίκησης, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε ο ίδιος στο Δήμο Πλατέος, αλλά και στις θέσεις του συνδυασμού του για το νέο δήμο. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έκανε νέα παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από το πράσινο σκουλήκι και τις έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικότερα για το ζήτημα της στήριξης των αγροτών, ανέφερε ότι δέσμευση του συνδυασμού του είναι η ίδρυση στο νέο δήμο τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης με εξειδικευμένο προσωπικό, για τη σωστή ενημέρωση των γεωργοκτηνοτρόφων.
Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης για τους συγκεκριμένους τρόπους καταπολέμησης της ανεργίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει για τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των δημοτικών και τοπικών καταστημάτων, καθώς και για την ίδρυση e-ΚΕΠ, δηλαδή ηλεκτρονικών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Επίσης, τόνισε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της πρόνοιας, με την ενίσχυση των υπαρχουσών δομών και τη δημιουργία νέων, όπως είναι το δημοτικό πολυϊατρείο, που θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όσους το επιθυμούν.

Για απραξία, ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδιασμού κατήγγειλε την απερχόμενη δημοτική αρχή ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, στην ομιλία του, σήμερα το απόγευμα, στο Νησί.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» τόνισε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έκανε καμία ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή, παρότι μάλιστα κατάγεται από εκεί.

Ο κ. Δημητριάδης για μια ακόμη φορά κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς, παρά τις επίμονες αιτήσεις του, δεν έχει δώσει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του δήμου. «Τα οικονομικά στοιχεία πρέπει να βγουν στο φως», είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη δημοτική αρχή, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε πανικό, γιατί διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: