Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σε συστράτευση «για να σβήσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών στο μεγάλο ασθενή, το Δήμο Αλεξάνδρειας» κάλεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Αλεξάνδρειας τους κατοίκους του Σταυρού, όπου μίλησε σήμερα το απόγευμα.

Στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «βρισκόμαστε σ’ αυτή τη θέση για να ενώσουμε κι όχι να χωρίσουμε τους πολίτες» και έκανε λόγο για επικίνδυνη διοίκηση Γκιόνογλου που αφού απέτυχαν να λύσουν προβλήματα θέλουν τώρα να επεκτείνουν το πεδίο της καταστροφικής τους δράσης (δείτε σχετικά τα δυο βίντεο στην εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ στο facebook).
Πρόσθεσε πως τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά και για..
την επίλυσή τους απαιτείται συνένωση όλων των δυνάμεων, ξεκάθαρες θέσεις και αποφασιστικές ενέργειες, με βασικό γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου. «Κυρίως, όμως, απαιτούνται αποτελεσματικές λύσεις, τις οποίες μόνο ο συνδυασμός μας «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» μπορεί να δώσει», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Δημητριάδης κατηγόρησε για ανεπάρκεια την απερχόμενη δημοτική αρχή της Αλεξάνδρειας, καθώς και τον απερχόμενο δήμαρχο, ο οποίος, όπως είπε, αρνήθηκε τη δημόσια αντιπαράθεση, ενώ συνεχίζει να αποκρύπτει τα οικονομικά στοιχεία του δήμου. «Πρέπει να φύγουν γιατί έχουν γίνει επικίνδυνοι με τις πρακτικές που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια, για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Κι όλοι εμείς πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό, για να μην επεκτείνουν το καταστροφικό τους έργο και στην υγιή περιφέρεια», τόνισε.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα στον τόπο, αναφέροντας χαρακτηριστικά την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, τη σύνδεση Σταυρού-Καβάσιλων με ποδηλατόδρομο, το αθλητικό κέντρο και τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του νερού με δύο πομόνες και δύο αντλιοστάσια.

«Εμείς θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα», είπε χαρακτηριστικά και παρέθεσε τις δεσμεύσεις του συνδυασμού του για την περιοχή:


Το κοινοτικό κατάστημα, που λειτούργησε επί δημαρχίας Γρηγόρη Στεργιόπουλου, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί για να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.
Μέσα στο 2011 δημοπρατείται το έργο αποχέτευσης το δημοτικού διαμερίσματος Σταυρού και όλου του Δήμου Αντιγονιδών. Ένα διαδημοτικό έργο, με ώριμη μελέτη και άδεια δημοπράτησης, το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε όλους τους οικισμούς της περιοχής.
Στο αθλητικό κέντρο που ήδη υπάρχει στο Σταυρό, θα γίνει διαμόρφωση του χώρου από την πλευρά της εθνικής οδού. Θα τοποθετηθούν κερκίδες στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ υπάρχει ώριμη μελέτη για την κατασκευή και κλειστού γυμναστηρίου.
Σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη θα μπουν νέες τουαλέτες στο δημοτικό σχολείο και όλα τα σχολεία, δημοτικό, νηπιαγωγείο και παιδικοί σταθμοί, θα εξοπλιστούν για να καλύπτουν τις ανάγκες των μικρών μας δημοτών, που είναι και το μέλλον του τόπου μας.
Θα πραγματοποιηθούν επίσης έργα ασφαλτόστρωσης των αγροτικών δρόμων, τα οποία υπάρχει πρόβλεψη να ενταχθούν στο πρόγραμμα LEADER.
Θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου Σταυρού-Κρύας Βρύσης, ώστε ο Σταυρός να γίνει κόμβος που θα ενώνει τους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και της Βεργίνας.
Θα δημιουργηθεί Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή της Παλιομάνας.
«Γνωρίζω τα προβλήματα. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Βρίσκομαι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δίνω τους αγώνες μου χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος. Πιστεύω στις δυνατότητες του νέου μας Δήμου και είμαι απολύτως αισιόδοξος. Έχω βαθιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Βαθιά πίστη στην όρεξή μας για δουλειά, στη φαντασία και στη δημιουργία των νέων ανθρώπων. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ποικιλομορφία του γεωγραφικού μας χώρου. Μπορούμε να επιβάλουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Δημητριάδης, τονίζοντας ότι ο αγώνας θα δοθεί με αρχές και αξίες και θα είναι νικηφόρος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι οι συντάκτες της εφημερίδας σας και κατ' επέκταση του bog αυτής διαβάζουν τα σχόλια των αναγνωστών και απαντούν ή πράττουν αναλόγως του καθενός.
Θα παρακαλούσα λοιπόν κι εφόσον θεωρείτε κι εσείς πως ο τύπος είναι μέσο διαλόγου σε καιρούς δημοκρατίας να απευθύνετε το ερώτημά μου μέσω της εφημερίδα σας στο υποψήφιο δήμαρχο του Πασόκ για να ξεκαθαρίσει την θέση του:
α) Συντάσσεται και ασπάζεται λοιπόν το μνημόνιο με το οποίο έβαλε ο πρόεδρος του κόμματός του την χώρα μας σε επιτήρηση;
β) Τάσσεται και αυτός υπέρ της λύσης του του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου;
γ) Στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης (μείωση μισθών και συντάξεων;)
δ) Θεωρεί ότι ήταν μονόδρομος η επιλογή του ΔΝΤ;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 5:11,συμφονώ απόλυτα μαζί σου , θα ήθελα όμως δημόσια να μας απαντήσει και ο κ Δημητριάδης σε όλα αυτά τα ερωτήματα που βάζεις , διαφορετικά με ψιθύρους και υπονοούμενα δεν έχει κανένα νόημα, ξεκάθαρες κουβέντες και τότε φυσικά και θα ψηφίσουμε Δημητριάδη, θα πάρει όμως θέση σε όλα αυτά? Ιδωμεν!