Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΣΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Αιτία των υψηλών τόνων και της αποχώρησης των μισών περίπου συμβούλων, στάθηκε η αδιάλακτη στάση του προέδρου Νίκου Παπαποστόλου να γενικεύσει την συζήτηση για την αγωγή που κατέθεσαν οι τρεις πρώην ειδική συνεργάτες της διοίκησης Δάλλα, ζητώντας την μονιμοποίησή τους με το επιχείρημα ότι κάλυπταν πάγιες ανάγκες του Συνδέσμου.
Το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη για να ορισθεί ο δικηγόρος που θα υπερασπίσει στις 21 Οκτωβρίου τον Σύνδεσμο στο δικαστήριο. Ο κ. Δάλλας αλλά και άλλοι σύμβουλοι ζήτησαν το λόγο για να κάνουν τοποθέτηση αλλά ο κ. Παπαποστόλου πεισματικά αρνήθηκε ακόμη και μετά από παρεμβάσεις των συνεργατών του στη διοίκηση όπως ο κ. Τσούντας.
Το κλίμα οξύνθηκε, ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, η ένταση ανέβηκε στα ύψη αλλά ο κ. Παπαποστόλου, ακόμη κι όταν έδωσε τον λόγο στον κ. Δάλλα έκανε παρέμβαση απαγορεύοντας στον δικηγόρο του Συνδέσμου να απαντήσει στα ερωτήματα των συμβούλων. Άποψη του κ. Δάλλα και πολλών συμβούλων ήταν ότι θα έπρεπε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ώστε οι τρεις πρώην ειδικοί του συνεργάτες να επιστρέψουν στον Σύνδεσμο με συμβάσεις αορίστου χρόνου ώστε να συμβάλουν με την εμπειρία τους. Ο κ. Παπαποστόλου ήταν ανένδοτος τονίζοντας ότι ορθώς απολύθηκαν, ως ειδικοί συνεργάτες απερχόμενου δημάρχου.
Η συζήτηση γι αυτό το θέμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ο κ. Δάλλας και όσοι τον στήριξαν στις εκλογές του Συνδέσμου αποχώρησαν. Η ένταση συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση των Συμβούλων της μειοψηφίας, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, αφού οι σύμβουλοι που στήριξαν τον κ. Παπαποστόλου του άσκησαν σκληρή κριτική για την αδιάλακτη στάση του.
Απόσπαση υπαλλήλων
Για να καλύψει τις διοικητικές του ανάγκες ο Σύνδεσμος, απέσπασε δυο από τους υπαλλήλους της ΤΕΔΚ. Για το γεγονός αυτό σκληρή κριτική δέχθηκε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κώστας Καρέλης από τον κ. Δάλλα.
Ο δήμαρχος Μακεδονίδος επεσήμανε ότι η ΤΕΔΚ όχι μόνο δεν έπρεπε να χάσει δυο υπαλλήλους αλλά όφειλε να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα υπαλλήλων για να υποστηρίξει τους μικρούς δήμους που προσπαθούν να εντάξουν έργα στο ΕΣΠΑ.
Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε το Σώμα ήταν και αυτό της ανακύκλωσης. Αποφασίσθηκε να βρεθεί ένας νέος χώρος για να λειτουργήσει ως σταθμός μεταφόρτωσης, διότι ο σημερινός χώρος στην χωματερή της Βέροιας είναι ακατάλληλος.
Επίσης συζητήθηκε το ύψος των χρημάτων που θα λάβει ο Σύνδεσμος από αυτή την προσπάθεια. Ο κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι το ποσό αυτό θα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ, πολύ μακριά από τα 150.000 ευρώ που περίμεναν κάποιοι σύμβουλοι.

Πηγή: http://www.pliroforiodotis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=9638&Itemid=1

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ 12 ΤΙΠΟΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

<< Το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη για να ορισθεί ο δικηγόρος που θα υπερασπίσει στις 21 Οκτωβρίου τον Σύνδεσμο στο δικαστήριο.>>
ΜΠΑ Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΑ;
ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ;

Ανώνυμος είπε...

<< Επίσης συζητήθηκε το ύψος των χρημάτων που θα λάβει ο Σύνδεσμος απόαυτή την προσπάθεια(AΝΑΚΥΚΛΩΣΗ).
Ο κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι το ποσό αυτό θα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ, πολύ μακριά από τα 150.000 ευρώ που περίμεναν κάποιοι σύμβουλοι.>>
ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ;
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΤΕ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ.
ΑΙΣΧΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί, θα λύσουν προβλήματα.
Δεν ντρέπονται καθόλου.
Θλιβερές φιγούρες του μεσαίωνα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδικός σταθμός.
Ο κόσμος καίγεται και αυτοί ξυρίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξυρίζονται, εμάς ξυρίζουν.
Όλος ο καυγάς για το ποιός θα διορίσει τα δικά του άτομα και οχι για τα όποια προσόντα θα έπρεπε να διαθέτουν,εκτός βεβαίως των ΧρυσοχοϊδοΧάλκινων.

Ανώνυμος είπε...

σσσσ...
είστε τόσο μικρούλιδες όσο και αυτοί τους οποίους κάνετε κριτική εκ του ασφαλούς και πίσω από την ανωνυμία που σας παρέχει ο Μόχλας.
σσσσ.....
κατινούλες του μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε; Ούτε κριτική δεν επιτρέπεται τώρα;
Δεν μπορούμε να γράψουμε την άποψή μας, όποια και να είναι αυτή;
Εγώ ανώνυμα και εσύ τι;
Μόχλα, κακώς δίνεις την ευκαιρία να εκφράζεται ο κόσμος. Πολύ κακώς. Κανονικά, θα πρέπει να στέλνεις τα κείμενα στα παλικάρια αυτά και εάν τα εγκρίνουν, τα αναρτάς. Τα φασιστοειδή του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

<<...κατινούλες του μπλογκ...>>

ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΟ ΜΕ ΚΑΤΙΝΟΥΛΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ!

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΆΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΛΕ;

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει εγώ είμαι κότα. Και το λέω ξεκάθαρα. Φοβάμαι να πώ όσα γράφω. Εσύ τι είσαι; Δυό φορές κότα. Γιατί δεν γράφεις με την υπογραφή σου; Κοίτα στον καθρέπτη μωρέ πούπουλα φτερά.
Ξύπνιε. Φουστίτσα. Επιτιμάς τους άλλους για κάτι που κάνεις ο ίδιος. Φραγκοσικιά.

Ανώνυμος είπε...

<<..Εντάξει εγώ είμαι κότα...>>.

ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ.