Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Εν όψει της εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ στην Ημαθία οι διεργασίες καλά κρατούν. Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος έχουν πολυδιασπαστεί αφού οι ενδιαφερόμενοι πρόεδροι είναι αρκετοί.
Γνωρίζω αρκετά και δυναμικά στελέχη που έχουν πει ότι προτιμούν τον Αντώνη Σαμαρά για πρόεδρο της ΝΔ. Επίσης, υπάρχουν στελέχη, λιγότερα βέβαια, που έχουν ταχθεί με το μέρος του Δ. Αβραμόπουλου. Τέλος, υπάρχουν και οι "Μητσοτακικοί" που εκφράζονται στην Ημαθία από τον τέως βουλευτή Λαζ. Τσαβδαρίδη και τον γνωστό συνεταιριστή, πρόεδρο του ΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ κ. Τσιρανίδη.
Οι εκτιμήσεις των κομματικών παραγόντων της αναφορικά με τους συσχετισμούς των δυνάμεων συγκλίνουν ότι η πλειοψηφία του στελεχικού δυναμικού είναι κατά της κ. Μπακογιάννη ως προέδρου της ΝΔ εξ αιτίας του γεγονότος ότι διακατέχεται από το γνωστό αντι-Μητσοτακικό σύνδρομο.
Αν και στελέχη του χώρου με μια ιστορική διαδρομή, με θητεία σε θεσμικές ή κομματικές θέσεις είχαν ταχθεί με το μέρος του Λ. Τσαβδαρίδη κατά τον προεκλογικό αγώνα του αυτό δε σημαίνει ότι θα συνταχθούν και με την θέση του να γίνει πρόεδρος η Ντόρα στη ΝΔ.
Δεν μπορεί για παράδειγμα οι κ. Σπάρτσης και Κυριαζόπουλος, με γνωστούς δεσμούς με τον Καραμανλή και τον Βαρβιτσιώτη αντίστοιχα να αλλάξουν στρατόπεδο χωρίς να μεσολαβήσει κανένα μεγάλο γεγονός.
Ο πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής της ΝΔ κ. Βλαχόπουλος έχει στενούς δεσμούς με το "Μητσοτακικό" στρατόπεδο και θα συνταχθεί υπέρ της Ντόρας στην προεκλογική κούρσα που ξεκίνησε.
Ο τέως βουλευτής Ηλίας Φωτιάδης θα λειτουργήσει με βάση το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον εκτός κι αν περιμένει πρώτα να γίνει αποδέκτης συγκεκριμένων προτάσεων- προσεγγίσεων από τους υποψήφιους και μετά να αποφασίσει. Σε κάθε περίπτωση όμως η στάση του δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά τα πράγματα αφού η έξοδος από την πολιτική πραγματικότητα της Ημαθίας είναι γεγονός.
Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία Μ. Χαλκίδης εκτιμώ ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα συνταχθεί με την Ντ. Μπακογιάννη δεδομένου ότι πάντα ήταν με το Καραμανλικό στρατόπεδο και αν μπορώ να κάνω μια πρόβλεψη θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα Σαμαρά.
Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα κάνει ο Νομάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης που ως γνωστόν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: