Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Συνάντηση με την Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών του Ν. Ημαθίας, που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών του νομού, είχε ο βουλευτής Ημαθίας κ. Θανάσης Γικόνογλου την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.
Ο Βουλευτής κάλεσε τους αγρότες να συζητήσουν τα θέματα που έχουν παραμείνει σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Όπως διαπιστώθηκε, τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί η προηγούμενη Διοίκηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έχει ακόμα πάρει σάρκα και οστά.
Τόσο η καταβολή της ενίσχυσης για τη διασφάλιση της συμφωνηθείσας κατώτερης τιμής του συμπύρηνου ροδάκινου, όσο και οι αποζημιώσεις για την ακαρπία του 2009, δεν έχουν γίνει πράξη και η παραγωγοί είναι ανάστατοι περιμένοντας τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης, τόνισαν οι εκπρόσωποι της Κίνησης στη συζήτηση με τον Βουλευτή.
Από την πλευρά του ο κ. Γικόνογλου συμφώνησε ότι η κατάσταση είναι τραγική για τους αγρότες εξ αιτίας της αδιαφορίας που επέδειξε η Ν.Δ.
Ειδικότερα για την ικανοποίηση των υπεσχημένων ο Βουλευτής δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση και διαβεβαίωσε ότι θα ενώσει τη φωνή του με αυτή όλων όσων ενδιαφερθούν για να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα.
Κυρίως όμως, ο κ. Γικόνογλου ζήτησε από τους εκπροσώπους των αγροτών του νομού να είναι έτοιμοι ώστε σύντομα να μπορούν να καταθέσουν κοινές προτάσεις για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και του συνεταιριστικού κινήματος, που θα προωθηθούν στη νέα πολιτική ηγεσία με την οποία πρέπει να οικοδομηθεί σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AXC KASIDIS POY SE XREIAZETAI