Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας μετά την ανακοίνωση νέων απολύσεων στον Όμιλο Λαναρά.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τα εξής: «Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες. Ο «ευεργέτης» της πόλης μας Λαναράς που κατέχει (μαζί με τις τράπεζες) την «ΕΝ.ΚΛΩ.», αφού διασφάλισε πάνω από 30 εκ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου –του ελληνικού λαού, κλείνει και άλλα εργοστάσια και πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας.
Στο ξανατάϊσμα του Λαναρά με άφθονο ζεστό χρήμα καθοριστική συμβολή είχαν η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, και ο ΣΥΝ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και προσωπικά του προέδρου της Παναγόπουλου. Ευθύνη όμως έχουν και οι πλειοψηφίες των ΔΣ των σωματείων των εργαζομένων που αποδέχτηκαν το πρόγραμμα «εξυγίανσης» της «ΕΝ.ΚΛΩ.». Άξιος ο μισθός τους.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ σχεδιάζουν τώρα μαζί με την εργοδοσία να εγκλωβίσουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζόμενων πλασάροντας τα προγράμματα –παγίδα της μερικής απασχόλησης για μικρό χρονικό διάστημα.
Οι πρώτες εκατοντάδες των απολύσεων που ανακοινώθηκαν, ενώ εδώ και 10 μήνες δεν λειτουργεί ούτε ένα εργοστάσιο, ούτε μια μηχανή προδικάζουν το μέλλον και των υπόλοιπων. Συμπολίτισσες – Συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας είχε έγκαιρα προειδοποιήσει όλους για τα σχέδια της εργοδοσίας, για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων. Τώρα, δυστυχώς για τους εργαζόμενους, επιβεβαιώνεται. Από την αρχή διατυπώσαμε και αγωνιστήκαμε, ώστε με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας:
Να λειτουργήσουν ΟΛΑ τα εργοστάσια. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι (Να τα βάλει ο Λαναράς από τα κέρδη, που χρόνια τώρα αποκόμιζε ξεζουμίζοντας τους εργαζομένους).
Συμπολίτισσες- Συμπολίτες, οργανώνουμε, με ταξική συσπείρωση και αλληλεγγύη, τον αγώνα μας, για το δικαίωμα στην εργασία, κόντρα σ΄ αυτούς που ταυτίζουν τα συμφέροντα των εργατών, με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Δεν πάει άλλο, ή με τους εργάτες ή με τους Λαναράδες».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να δούμε τον << Ναουσαίο >>βουλευτή...στα δύσκολα.Συνεργάτης του Παπανδρέου έλεγε ότι είναι, πρέπει να πάρει το ζήτημα προσωπικά και να το λύσει άμεσα.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ είπε...

θα περίμενα ο σχολιαστής να έχει το θάρος να γράψει και το επώνυμο του. Δηλαδή κύριε ανώνυμε, περιμένετε από έναν νεαρό βουλευτή, που ακόμα δεν εχει ορκιστεί, να λύσει ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και χρόνια, και το οποίο δεν έλυσαν βουλευτές με μεγαλύτερη εμπειρία, υπουργοί και κυβερνήσεις. Για να σοβαρευτούμε λίγο.

Θανάσης Μυλωνάς