Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ν.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Η ανταλλαγή των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς, όπως έχουν διαμορφωθεί στην πορεία, ήταν αυτά που κυριάρχησαν κατά τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας με θέμα το ΡΟΔΑΚΙΝΟ.
Η συζήτηση άρχισε στις 3 το μεσημέρι και ως αυτή την ώρα συνεχίζεται με τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων κλπ.
Ο Νομάρχης Κ. Καραπαναγιωτίδης, κατά την γνωστή του τακτική, έκανε μια περιγραφή της κατάστασης και εύλογα προκάλεσε το σχόλιο του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Γαβρίδη ότι "νομάρχη πάλι έκανες μια ωραία περιγραφή χωρίς να καταθέσεις την πολιτική άποψη που επιβάλλεται".
Ο νομάρχης, το μόνο που φρόντισε, ήταν να υπερτονίσει την συμβολή του στο άνοιγμα των αγορών στη Ρωσία και την συμμετοχή του στο ξεπέρασμα του προβλήματος που αντιμετώπισαν το καλοκαίρι οι εξαγωγείς με τις άδειες διέλευσης προς Ρωσία.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κ. Τσιρανίδη, προέδρου του ΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ και του Κ. Αποστόλου, προέδρου της Ε.Κ.Ε..
Οι δυο άνδρες κατέθεσαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις δεδομένου ότι ο μεν πρώτος βρίσκεται εκτός του θεσμικού φορέα (ΕΚΕ) και ο δεύτερος υπεραμύνθηκε της άποψης ότι το καλοκαίρι δεν έγινε καμιά διακρατική συμφωνία και ότι με την πρακτική του ο ΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ καταπόντισε τις τιμές διεθνώς.
Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Σιδηρόπουλος είπε ότι το ζήτημα είναι σοβαρό, το υπουργείο θα εξαγγείλει πολιτικές συνολικά για τον αγροτικό κόσμο και ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της πολιτείας προς τους αγρότες.
Ο Θ. Γικόνογλου εμφανίστηκε απειλητικός προς όλους όσοι "έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους", "είναι υπόδικοι". Ήταν τέτοια η ένταση της φωνής του που τον διέκοψε ο Γ. Μηνάς λέγοντας "εμένα απειλείς;", "μην έχετε μύγα και μυγιάζεστε" ήταν η απάντηση του βουλευτή.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Τόλκα που σημείωσε ότι το ζήτημα θέλει συνολική αντιμετώπιση και όχι αποσπασματικά μέτρα.
Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαλκίδης επέρριψε ευθύνες, για ακόμα μια φορά, στον τέως υφυπουργό γεωργίας Κ. Κιλτίδη για τους ατυχείς χειρισμούς του και στους πολιτικούς φίλους του στην Ημαθία (Λ. Τσαβδαρίδη) και στον κ. Τσιρανίδη.



Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από την τοποθέτηση του Θ. Γικόνογλου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξαναδείτε και ξαναδείτε την τοποθέτηση.
Μετά πάρτε φόρα. Μια κι έξω. Μην έχουμε τραυματισμούς μόνο και τραβήγματα σε νοσοκομεία.