Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Θ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΚΙΛΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ
Υπ. Βουλευτής Ημαθίας - ΠΑΣΟΚ

Ωμή εξαπάτηση των ροδακινοπαραγωγών από τη Ν.Δ.
Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, η Ν.Δ. επιμένει στην ένοχη σιωπή για τον εμπαιγμό των ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας, στους οποίους έταξε διασφάλιση κατώτερης τιμής στα 25 λεπρά του ευρώ με τη χορήγηση 4 λεπτών μέσω ΛΑΕΚ και 3 λεπτών μέσω επιδότηση της εργασίας των μεταποιητικών μονάδων, τα οποία θα κατέληγαν στους παραγωγούς για να προστεθούν στην εμπορική τιμή των 18 λεπτών.
Οι ροδακινοπαραγωγοί μας περιμένουν μάταια από τον Αύγουστο τη χορήγηση της ενίσχυσης αυτής.
Αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις της Ν.Δ. δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα προεκλογικό τέχνασμα μιας κυβέρνησης που ενήργησε με δόλο σε βάρος των παραγωγών μας, αφού τα σχέδια για την προσφυγή σε εκλογές είχαν προηγηθεί από το επιτελείο της Ρηγίλλης.
Και σα να μην έφτανε αυτός ο εμπαιγμός, ακολούθησε η γνωστή φιέστα του κυρίου Κιλτίδη, ο οποίος μίλησε για μια μεγάλη εμπορική συμφωνία με τη Ρωσία, υποσχόμενος την απορρόφηση της πλεονάζουσας περσινής παραγωγής κομπόστας. Είδαμε ένα φορτίο να φεύγει εν μέσω τυμπανοκρουσιών και από τότε δεν υπήρξε καμιά συνέχεια. Η πολυδιαφημισμένη εμπορική συμφωνία αποδείχθηκε μια καλοστημένη απάτη στις πλάτες παραγωγών και μεταποιητών.
Αληθεύει, ότι στην υποτιθέμενη συμφωνία κεντρικό ρόλο έχει παίξει οφ σορ εταιρεία με έδρα την Κύπρο; Και ποιων συμφερόντων είναι αυτή;
Προκαλώ τη Ν.Δ. και τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες που διατείνονται για την μεγάλη αυτή συμφωνία, να δώσουν στην δημοσιότητα, έστω την ύστατη στιγμή, το κείμενο της εμπορικής ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής και της Ρωσικής κυβέρνησης, εάν υπάρχει.
Με πλήρη γνώση του λόγου μου, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ στους Ημαθιώτες ροδακινοπραγωγούς τη Ν.Δ. που έστησε αυτό το άθλιο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες τους.
Έταξε πολλά... με τη σιγουριά ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση για να τα υλοποιήσει και παραπλάνησε τους πάντες με βαρύγδουπες δηλώσεις και φιέστες περί μεγάλης εμπορικής συμφωνίας, η οποία αποδείχθηκε μια προεκλογική φούσκα.
Προσωπικά διαβεβαιώνω τους ροδακινοπαραγωγούς του νομού μας, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διασφαλίσει άμεσα την είσπραξη όσων υποσχέθηκε η Ν.Δ. και ο ίδιος θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για να ριχτεί άπλετο φως στην σκοτεινή υπόθεση της δήθεν εμπορικής συμφωνίας με τη Ρωσία για την απορρόφηση του στοκ της κομπόστας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχισε ο αγώνας.

Ανώνυμος είπε...

ο αποστολου στο εγραψε θανασάκη; και πουυ ήσουν τόσο καιρό; τον χαλκίδη και το αραφαηλιδη δεν στηρίζεις;σιγά μας φλόμωσες με τις καταγγελίες σου λες και ανακάλυψες την πυρίτιδα!!!

Xronika είπε...

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα ζητήσει από τους υποψήφιους βουλευτές να πάρουν θέση και για το φιάσκο της δεκαετίας στο ροδάκινο. Ο Κιλτίδης με τη συνεργασία του Τσαβδαρίδη και τοπικών συνεταιριστών έκαναν μια ωραία φιέστα και φόρτωσαν ένα κοντεϊνερ για Ρωσία.
Έκτοται αγνοείται η τύχη της όλης υπόθεσης.
Ο Θ.Γικόνογλου πολύ εύστοχα, αν καιαργοπορημένα, θέτει το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. Το ερώτημα παραμένει όπως πολλές φορές το έχουμε θέσει.
Πόσες ποσότητες ροδακίνων έχουν εξαχθεί; Με ποια τιμή; Μπήκαν χρήματα στα βιβλιάρια των αγροτών;
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που ο Θανάσης Γικόνογλου απέκτησε την βουλευτική ασυλία θα πρέπει να κατονομάσει την εταιρεία για την οποία κάνει λόγο και έχει έδρα την Κύπρο και η οποία θα είχε όφελος-κέρδη από την δουλειά στη Ρωσία.
Έτσι δεν είναι κύριε βουλευτά;