Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ

Δε θα μπορούσε τελικά ο νομός Ημαθίας να διαφέρει από την υπόλοιπη χώρα όσον αφορά την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων.
Έδωσε μια συντριπτική πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ και καταβαράθρωσε τη ΝΔ δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν υπάρχει ανοχή, έχει προσδοκίες από τη νέα διακυβέρνηση και προ πάντων αναμένει ότι αυτή θα είναι αποτελεσματική, θα κάνει έντιμη διαχείριση, θα έχει ήθος τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και των στελεχών της.
Είναι αυτονόητα όλα αυτά που λένε στις δηλώσεις τους οι νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι χιλιάδες ψηφοφόροι που τους προτίμησαν και τους ανέδειξαν βουλευτές περιμένουν από αυτούς όχι να επιδοθούν στο προσφιλές σπορ του ρουσφετιού και των μικροεξυπηρετήσεων, του βολέματος των κολλητών και της μικροπολιτικής.
Περιμένουν από αυτούς να δώσουν τις ιδέες τους, να εργαστούν σκληρά για το καλό της Ημαθίας ώστε να γίνουν χρήσιμα πράγματα που θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές.
-Περιμένουν να προτάξουν έργα υποδομών όπως η μετατροπή του Αεροδρόμιου Παλαιοχωρίου σε εμπορευματικό σταθμό που θα φέρει τόνωση στην αγροτική και όχι μόνο οικονομία.
-Να γίνει ο δρόμος Γιαννιτσών- Αλεξάνδρειας- Εγνατίας που θα λύσει σειρά προβλημάτων της περιοχής.
-Να μην κλείσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους και εισόδημα σε χιλιάδες αγρότες της περιοχής.
-Να αξιοποιηθεί η αγορά της Κουλούρας στη βάση της πρότασης του Επιμελητήριου Ημαθίας.
-Να ολοκληρωθεί επιτέλους το Διοικητήριο και το Δικαστικό Μέγαρο Ημαθίας.
-Να γίνει επιτέλους ο κάθετος άξονας που θα ενώσει την Πέλλα μέσω Ημαθίας με την Εγνατία οδό.
-Να αναβαθμιστεί ο σιδηρόδρομος και να γίνει και στην Ημαθία προαστιακός που θα φέρει ακόμα πιο κοντά και οικονομικά το νομό με την Θεσσαλονίκη.
-Να προστατευθεί το περιβάλλον από κάθε δραστηριότητα που στο όνομα της ανάπτυξης και της λύσης προβλημάτων που υποτίθεται ότι έχουν διλημματικό χαρακτήρα απειλείται διαρκώς.
-Να πιέσουν ώστε να αναμορφωθεί και να εξυγιανθεί το συνεταιριστικό κίνημα με δημιουργία Ενώσεων που θα παρεμβαίνουν στηρίζοντας το εισόδημα των αγροτών.
-Να δώσουν προοπτική ανάπτυξης στους αγρότες που χειμάζονται τα τελευταία χρόνια. Να απαντήσουν με συνολικό σχεδιασμό στα πλαίσια της "Πράσινης Ανάπτυξης" στο επιτακτικό ερώτημα των αγροτών: τι παράγουμε; πως παράγουμε; τι εισόδημα θα έχουμε; ποιος και με ποιον τρόπο μας στηρίζει;

Οι Ημαθιώτες, όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού δεν μπορεί να περιμένει ούτε πειραματισμούς ούτε να βλέπει να αυτοσχεδιάζουν οι υπουργοί και οι συνεργάτες τους. Περιμένει πρόταση υλοποιήσιμη, περιμένει να εμπνευστεί.
Ας μην αυταπατώνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η νέα κυβέρνηση ότι έχουν περίοδο χάριτος. Θα κριθούν γρήγορα και αυστηρά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ 12.. ΟΛΑ ΚΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ.. ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.. ΟΛΑ ΚΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΕΒΖ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ Ε.Ε.(ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ,ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Η ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.?
ΤΕΛΟΣ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ , ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ,ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ,ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ..
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.........

Ανώνυμος είπε...

γιατί σκούζει ο κυνηγός των πράσινων ανεμόμυλων εδώ μέσα;
Μόνο αυτός ξέρει!
Οι πολίτες είναι χαμηλού διανοητικού επιπέδου και αυτός είναι η διάνοια.
Όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είναι εξαπατημένοι και αυτός ο κάτοχος της απόλυτης αλήθειας!
Λίγο από Στάλιν; Λίγο από Αδόλφο; Λίγο από Ντούτσε; Λίγο από Γκέμπελς;
Έλα... κοντά είσαι στο να σου φορέσουμε το παλτό ανάποδα με άδεια τα μανίκια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΜΕΣΑ ?
ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 11.23?.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ , ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑ ΤΟ CLUB ΑΥΤΟ, ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ.
11.23 ΚΑΙ ΚΕ ΜΟΧΛΑ , ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΕΙΡΩΝ , ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΩΝ , ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ .
Ο ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ) ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?

ΑΦΗΝΩ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ,ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 4 ΑΠΕΧΘΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 11.23

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ?
ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

πρασίνισες απο το κακό σου "ανώνυμε" της 10.21?
Ποιός είναι γκέμπελς?
Αυτός που περιμένει να κρίνει μια κυβέρνηση επι του πρακτέου ή εκείνος που με το καλημέρα μιλάει για "πράσινα άλογα και πράσινα καπέλα" και προεξοφλεί την αποτυχία της επιλογής του λαού;
Εσύ έισαι ο γνώστης της απόλυτης αλήθειας και οι συμπολίτες σου είναι μειωμένης αντίληψης και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ε;
Και μετά αφήνεις στην κρίση των αναγνωστών το σχόλιο μου φίλε;

Άντε καλά... εσύ και η Παπαρήγα έχετε δίκαιο.
Το ΠΑΣΟΚ ήλθε για να ξεγελάσει την κοινωνία και η Ελλάδα θα βουλιάξει στην πράσινη παραφιλολογία.

Ο γιατρός είπε να λέμε πάντα "ναι" σε περιπτώσεις παρατεταμένης αντίρρησης όπως η δικιά σου.
Η νόσος είναι αθεράπευτη.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 3.27 ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΜΕ ΛΙΖΙΝΓΚ,ΚΤΛ,ΚΤΛ.
ΠΟΤΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΜΠΥ, ΠΡΙΝ Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΑΜ - ΕΛΛΑΣ.
ΤΟ ΕΣΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο Π.ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Η Ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ Η ΦΩΦΗ....ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΥΣΠΙΣΤΩΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ,
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.....
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ,ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Κανένα αποτέλεσμα δεν κατόρθωσε να επιφέρει η πολύωρη συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών, Γιώργος Νουχουτίδης, εξηγεί στο tvxs τους λόγους για τους οποίους παραμένουν αμετακίνητοι στην απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργία τους.

«Είναι θέμα πολιτικό, όχι νομικό»

Τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με το όλο ζήτημα εξετάζει υπό διαφορετικό πρίσμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών, κ.Γιώργος Νουχουτίδης. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει νομικά κωλύματα αναφορικά με τη σύμβαση. Εμείς, ωστόσο, θεωρούμε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι κατεξοχήν πολιτικό», αναφέρει. «Προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό ότι – αντίθετα από αυτό που προσπαθούν να προβάλουν τα ΜΜΕ – δεν πρόκειται για μια ‘διακρατική συμφωνία’. Πρόκειται για μια σύμβαση που υπογράφηκε ανάμεσα στους ‘μάνατζερ’ ιδιωτικών εταιριών, με την Cosco να είναι μια κανονική off shore εταιρία, που έχει το οικονομικό της χαρτοφυλάκιο στις Βερμούδες! Και τώρα έρχεται η κυβέρνηση και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παίζοντας το ρόλο του εγκλωβισμένου, για να καλύψει την έλλειψη πολιτικής βούλησης» συνεχίζει ο κ.Νουχουτίδης.

Η διάσταση μεταξύ προεκλογικής και μετεκλογικής στάσης του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα ένα ζήτημα που προβληματίζει τον κ.Νουχουτίδη. «Είναι προκλητικό το γεγονός ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν ότι θα ‘απελευθερώσουμε το λιμάνι’ και μάλιστα καταψήφισε την κύρωση της συμφωνίας πώλησης στη Βουλή με το σύνθημα ‘Επαναδιαπραγμάτευση-Αναθεώρηση-Ακύρωση’! Αντίθετα, μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανισθεί εγκλωβισμένο και προβάλλει λόγους όπως ‘η μείωση της κινητικότητας της αγοράς’ και η ‘πίεση εκ μέρους της κινεζικής πλευράς’. Εμείς, αντιθέτως, τους λέμε ξεκάθαρα: παγώστε προσωρινά την εφαρμογή της σύμβασης, ώστε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, να κινηθεί η αγορά και εν τω μεταξύ να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις», αναφέρει ο κ.Νουχουτίδης.

«Το βασικό ερώτημα που θέτουμε είναι: η εν λόγω σύμβαση προωθεί ή όχι την ανάπτυξη; Είναι επωφελής ή όχι για το δημόσιο συμφέρον; Εμείς ξεκάθαρα απαντούμε πως όχι, και οι αιτίες δεν είναι συντεχνιακές, αλλά αφορούν τις αρνητικές επιπτώσεις της ομηρίας ενός ελληνικού λιμανιού από ξένα συμφέροντα», εξηγεί ο κ.Νουχουτίδης. «Επιθυμούμε, αντίστοιχα, μια ξεκάθαρη στάση και από την κυβέρνηση. Ας βγει η κυβέρνηση και ας πει ξεκάθαρα ‘ομολογούμε ότι η σύμβαση είναι βλαπτική για τη χώρα αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως για αυτό’. Αντιθέτως, η κυβέρνηση – που προεκλογικά καταψήφισε τη σύμβαση – σήμερα δεν παίρνει ξεκάθαρη στάση, αλλά μιλάει για αόριστα δεδομένα περί κινητικότητας της αγοράς και περί πίεσης από μια ‘μεγάλη χώρα’ όπως η Κίνα».

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμένουμε; Ότι και πρίν Μπανάνες. Άγουρες.