Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή

Λύση στο τεράστιο πρόβλημα των αποζημιώσεων των αγροτικών προϊόντων που έχει προκύψει κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο στον νομό μας, λόγω ακαρπίας στα κεράσια και σε άλλα προϊόντα και λόγω αδυναμίας διάθεσης του συμπήρυνου ροδάκινου αναζήτησαν από κοινού η βουλευτής του νομού μας υφυπουργός κ. Θεοδώρα Τζάκρη με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, σε συνάντηση που είχαν στις 23 Οκτωβρίου.
Η κ. Τζάκρη ανέφερε στην υπουργό ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο του νομού Πέλλας είναι τεράστιο και ότι επείγει να προχωρήσει άμεσα η απόφαση για αποζημιώσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των αγροτών οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας.Η κ. Μπατζελή συμφώνησε ότι για την εν λόγω καλλιεργητική περίοδο πρέπει πράγματι να παρθούν άμεσα μέτρα και υποσχέθηκε ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών θα φροντίσει άμεσα για τη λύση του προβλήματος και την έκδοση σχετικής απόφασης.
Η κ. Τζάκρη και η κ. Μπατζελή συζήτησαν και για μια μόνιμη και σταθερή λύση στα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και συγκεκριμένα στα θέματα των αποζημιώσεων που προκύπτουν κάθε χρόνο.Όπως είπαν, θα πρέπει μέσα από ένα σταθερό νομοθετικό καθεστώς να γνωρίζουν οι παραγωγοί τα δικαιώματά τους και να μην αναγκάζονται κάθε φορά και κατά περίπτωση να περιμένουν να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υφίστανται στην παραγωγή τους.
Στα πλαίσια αυτά η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή που θα περιλαμβάνει πέραν των άλλων και την αναμόρφωση του καθεστώτος των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να προβλέπονται αντικειμενικές, καθολικές και σταθερές αποζημιώσεις της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής.-

ΠΗΓΗ: http://dhmoths.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι θα έβλεπα και την Τζάκρη Υπουργό......Αυτή και η Ντάλια του παρα πέντε!!!!