Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Γεωργακάκη παρόντων των τριών βουλευτών κ. Γικόνογλου, Τόλκα και Χαλκίδη (απουσίαζε ο Τ. Σιδηρόπουλος) και των εκπροσώπων της "Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών".
Το θέμα της σύσκεψης ήταν η πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Υπουργείου Γεωργίας προς τους αγρότες και που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών κινητοποιήσεων
Οι αγρότες ζήτησαν να μάθουν πότε θα πληρωθούν τα τέσσερα λεπτά που αναμένουν από το λογαριασμό του ΛΑΕΚ τα οποία θα συμπλήρωναν τα 18λ\κιλό που είχε δεσμευτεί η ΕΚΕ ότι θα αγοράσουν οι βιομηχανίες τα συμπύρηνα ροδάκινα.
Από την πλεύρά του ο κ. Γεωργάκης είπε ότι το κατάστημα του ΕΛΓΑ δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς και ως τις 10 Νοεμβρίου ελπίζει ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων και της έκδοσης των πορισμάτων. Είπε ακόμη ότι από τα 114 εκ € που έχουν πιστοποιηθεί ως ζημιές στο χώρο ευθύνης του ήδη έχουν πληρωθεί τα 59.
Από την πλευρά του ο Θ. Γικόνογλου τόνισε με έμφαση ότι "τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα" και ότι "θα συγκρουστούμε και με την κυβέρνηση αν χρειαστεί για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις".
Ο Αγγ. Τόλκας είπε ότι πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα διεκδίκησης και τάχθηκε και αυτός στο πλευρό των αγροτών λέγοντας ότι έχουν δίκιο.
Ο Μ. Χαλκίδης επανέλαβε τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Γεωργίας που δόθηκαν παρόντων των βουλευτών Ημαθίας και Πέλλας και θεωρεί ως αυτονόητο ότι το κράτος έχει συνέχεια και πρέπει να υλοποιηθούν.
Τέλος, ο νομάρχης Κ. Καραπαναγιωτίδης είπε ότι και αυτός συμπαρίσταται και ότι θα λάβει το Ν.Σ Ημαθίας την Παρασκευή σχετική απόφαση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ....ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.
ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΥΔΩΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ...ΕΙΡΗΝΗΣ?


ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ...
12 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ 3 ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΕΚ ΤΟ 2010,

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ JCB ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΙΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ..

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ,ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ...