Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ημαθίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την αντίθεσή της στην δημιουργία του λατομείου στο Ξηρολίβαδο.

Η δημιουργία υπερλατομείου στο Ξηρολίβαδο αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα για την περιοχή του Βερμίου και την Ημαθία γενικότερα. Ο κ.Σουφλιάς, ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αγνόησε τις ομόφωνες αρνητικές γνωμοδοτήσεις τόσο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, καθώς και την αντίθεση των τοπικών Βουλευτών μας και έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή της εν λόγω Μονάδας.
Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, της Πράσινης Ανάπτυξης, που θα αποτυπώνεται απολύτως στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, θα αξιοποιεί το φυσικό περιβάλλον ως συγκριτικό πλεονέκτημα συνολικής ανάπτυξης της περιοχής και θα υλοποιείται με απολύτως συγκεκριμένο σχεδιασμό. Επίσης, χωροταξικός – αναπτυξιακός σχεδιασμός δε νοείται χωρίς την ευρύτερη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να ολοκληρώσει με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο το Εθνικό Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο, καθορίζοντας τις χρήσεις γης και τις δραστηριότητες με ευδιάκριτους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος. Ο άναρχος σχεδιασμός πρέπει να σταματήσει.
Για τους παραπάνω λόγους, η ίδρυση και η λειτουργία του εν λόγω λατομικού χώρου δε μας βρίσκει σύμφωνους. Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν απαιτεί απλώς μια στρατηγική πράσινης ανάπτυξης, αλλά μια ολοκληρωμένη στρατηγική που μπορεί να γίνει πράξη με συντονισμένη συλλογική προσπάθεια, στοχευμένες πολιτικές, αλλά και με ατομικές πρωτοβουλίες.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνα μικρό μου κι άκουσε...
Τον έπιασαν απο τα κέρατα.
Τον γυμνοσάλιαγκα εννοώ και όχι τίποτε ταύρους και άλλα άγρια ζώα που δεν είναι σε σνίτσελ με καυτερή και πατάτες, πρός προαγωγή. Εννοώ προαγωγή του πολιτικού προβληματισμού και όχι τίποτε νταβατζιλίκια και τέτοια, πρίν τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Στο λατομείο ρε τζιμάνια θα δουλέψουν και πέντε δέκα άνεργοι. Η θέση που θα γίνει ξέρεις πως τη λένε γραμματέα; Τη λένε "βρωμοπήγαδο". Τι σημαίνει αυτό; Οτι έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή όμορφη και κατά συνέπεια προστατευόμενη και άλλες μπαρούφες;
Οχι. Η περιοχή έχει μέσα της πλούτο και πρέπει να βγει. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη και για αυτό το λόγο υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν το περιβάλλον. Είσαι κύριε γραμματέα και δημοτικός σύμβουλος και πρέπει υποτίθεται να τα γνωρίζεις αυτά.
Και βλέπω να σε έπιασε ρίγος για την προστασία του περιβάλλοντος με το "βρωμοπήγαδο" ενώ εσύ ο ίδιος είσαι που υποστηρίζεις να γίνει το εργοστάσιο της ΜΕΑ ΧΥΤΥ στην θέση δώδεκα που ξέρεις πολύ καλά ότι είναι σε περιοχή που προστατεύεται από συνθήκες.
Αλλά είπαμε, οι σκοπιμότητες είναι προφανείς. Και όπως πολύ εύστοχα είπε ο Σάββας Γαβριηλίδης: Ο Αλιάκμονας δεν έχει εκλογικό βιβλιάριο. Ενώ το Ξηρολίβαδο έχει, έτσι γραμματέα;

Ανώνυμος είπε...

Στη θέση 12 λένε οσοι την υποστηρίζουν ότι δεν κινδυνεύει ο Αλιάκμονας αφού την σωστή κατασκευή εγγυώνται οι επιστήμονες που θα κάνουν καλές μελέτες και θα έχουν την επίβλεψη.
Το ίδιο ισχυρίζονται οι επιστήμονες και για το λατομείο. Έκαναν σωστές μελέτες και αυτές εγκρίθηκαν από τα υπουργεία, από επιστήμονες δηλαδή κρατικούς υπαλλήλους.
Γιατί εμπιστευόμαστε τις μελέτες του Μπόμπολα και έχουμε επιφυλάξεις αν δεν απορρίπτουμε τις μελέτες της ΟΜΥΑ;
Μπορείς να απαντήσεις κ. Παπαστεργίου;

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνησαν τα παιδιά από το λήθαργο?
Ρε γαμώτο, κόμμα που θα ψηφίσω στις εκλογές...! Που θυμάται να ασχοληθεί με χρονοκαθυστέρηση(θα ήθελα να πιστεύω σε τοπικού επιπέδου προβλήματα, γιατί αλλιώς...)!
Πάλι καλά πάντως που έγραψαν και κάτι για το θέμα, αφού είναι βαθιαααααά απασχολημένοι με τις εκλογές και τους υποψηφίους του ο καθένας εκεί μέσα.

Μπράβο ρε, μπράβο: άντε και του χρόνου να πιάσουμε και Αλιάκμονα, Τάφρο 66 και άλλα φλέγοντα. Σε καμιά 15ετία θα τα έχουμε λύσει όλα!
Ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα ξέρει ο Παπανδρέου; Που έστειλε η Ουσουτζόγλου καλαθοφόρο όχημα του Δήμου στην Κοζάνη για δουλειές πρίν την ομιλία του;
Αυτά είναι τα αυριανά στελέχια; Η άλλη πολιτική; Τι μας περιμένει άραγε;
Ο Δήμος είναι αυτή, ο Δήμος είναι το κόμμα, εμπρός κατά πίσω.
Αν δεν μπούνε στην τρύπα τους μερικοί που εκθέτουν τον Παπανδρέου και ότι νέο αυτός φέρνει, απλά θα πάμε πιο βαθιά. Κάτω από τον πάτο.
http://www.verianet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2177&Itemid=64

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει ο κ. Γικόνογλου κατά που πέφτει το Ξηρολίβαδο; Αιδώς Αργείοι!

Ανώνυμος είπε...

Κατά πάνω δεν πέφτει; Έ Θαναση;
Κατα πάνω.Και τα ροδάκινα. Στρόγγυλα δεν είναι;
Είναι.
Δίκιο δεν έχω Θανάση;

Ανώνυμος είπε...

πουλημενοι και ευτελισμενοι και φτηνα δηλαδη ξεπουλημενοι

Ανώνυμος είπε...

Τσούζει το άτιμο ε τσούζει ???

Χαλαρά παιδιά... αν δεν μπορείτε να το παλέψετε προσπαθήστε να το απόλαύσετε.

Είναι πράσινο και δέκα ίντσες πιο μεγάλο από το γαλάζιο που δοκιμάσατε και σας άρεσε.

Άλλοι το τρώνε και δροσίζονται και άλλοι το τρώνε και ζορίζονται.

Ρωτήστε και το νικολάκη που ξέρει από τέτοια φρούτα.
Έχει φάει πολλά παρέα με τους πράσινους που σήμερα βρίζει.

Άλλοι ζορίζονταν τότε και αυτός δροσιζόταν με τα εκατομμυριάκια που κατάπινε.

Πράσινα ήταν και εκείνα.

Αεροπλάνα, "βαπόρια", τετρακίνητα σαράβαλα που εμφανίζονταν για καινούργια, φορτηγά για απόσυρση που τιμολογήθηκαν σαν καινούργια, όλα τα έσφαζε κι όλα τα μαχαίρωνε ο νικολάκης με τους πράσινους της εποχής Λαλιώτη έως και την πτώση της Σημιτοπαρέας.

Και μετά ανακάλυψε την γαλάζια πηγή και συνέχισε ακάθεκτος.

Ρωτήστε τον... φίλοι είστε... κι αν σας πει τουλάχιστον το 10% από την μπάζα που έκανε, θα κάνετε σβούρες απ τη ζαλάδα σας.

Κοροϊδάκια.... θα βλέπετε μπλε και πράσινους κόκκους στα όνειρα σας, αλλά το know how το έχει μόνο ο φίλος σας και δεν το μοιράζετε με κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

AI SIXTIR ALHTH !

Ανώνυμος είπε...

κοροϊδάκι ας με λες αλήτη...
εσύ παραμένεις κοροϊδάκι...

δώσε χαιρετίσματα στον κολλητό σου, το μεγάλο φαγοπότι τελείωσε.
Τέτοιες χαρές δεν θα δει ξανά στο εξής.
Στα γεράματα θα πρέπει να δουλέψει για να ζήσει.

φιλάκια....