Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Δημοτικοί σύμβουλοι υπ΄ ατμόν; Θέμα με Χρ. Παντόπουλο και Θ. Τσιφόπουλο στην πλειοψηφία

Επεισοδιακή ήταν η προσύσκεψη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας στο δήμο Αλεξάνδρειας την Τετάρτη το απόγευμα. Οι πληροφορίες που έφτασαν στα "ΧΡΟΝΙΚΑ" είναι γεμάτες με "πιπεράτες" παραπολιτικές ειδήσεις που όμως σηματοδοτούν το...
κλίμα που υπάρχει σήμερα στην δημοτική ομάδα της διοίκησης.

Χρ. Παντόπουλοσ
Ιερ. Κιοσέογλου
Η αρχή έγινε με πρωταγωνιστές τον αντιδήμαρχο της ενότητας Πλατέος Ιερεμία Κιοσέογλου και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Χρήστο Παντόπουλο. Ο κ. Παντόπουλος είχε μια έντονη συνομιλία με τον αντιδήμαρχο λέγοντας ότι δεν τον καλύπτει η διοίκηση για αποφάσεις του ή για πρωτοβουλίες του. Η δυσαρέσκειά του ήταν γιατί ο αντιδήμαρχος τον "άδειασε" στην συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής κατεβάζοντας δική του πρόταση που υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της παράταξης αφήνοντας εκτεθειμένο πολιτικά τον Παντόπουλο που είναι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής!!

Η κατάληξη της έντονης συνομιλίας ήταν να δηλώσει ο κ. Παντόπουλος ότι επιθυμεί να παραιτηθεί από όλες τις θεσμικές θέσεις που κατέχει. Στο τέλος, δήλωσε ότι φεύγει από το δημαρχείο και ότι δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ακολούθησε. Ο Χρ. Παντόπουλος τελικά, παρά το ότι δέχτηκε πιέσεις να μην αποχωρήσει και να συμμετάσχει κανονικά στη συνεδρίαση του συμβουλίου αυτός επέμεινε και αποχώρησε χολωμένος.

Θ. Τσιφόπουλος
Στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Θέμης Τσιφόπουλος. Ο κ. Τσιφόπουλος ως γνωστόν είναι για αρκετές και μάλιστα συνεχόμενες συνεδριάσεις απών και ορισμένοι ήδη άρχισαν να συζητούν το γεγονός και τις επιπτώσεις που θα έχει αφού ο νόμος προβλέπει ότι με τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις ο σύμβουλος που απουσιάζει εκπίπτει και τον αναπληρώνει ο πρώτος επιλαχών.

Ο Θέμης Τσιφόπουλος πληροφορήθηκε ότι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου έστειλε ως όφειλε την κατάσταση των παρόντων και απόντων στον Περιφερειακό Διευθυντή και με τον τρόπο αυτό δρομολογήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται. Μ΄ άλλα λόγια σε εύλογο χρονικό διάστημα ο περιφερειακό διευθυντής θα κληθεί να αποφασίσει για το αν  θα παραμείνει ή θα εκπέσει από την θέση του ο Θ. Τσιφόπουλος.

Ο κ. Τσιφόπουλος πληροφορήθηκε το γεγονός και αντέδρασε λέγοντας ότι δεν τον κάλυψε η διοίκηση και δεν αιτιολόγησε τις απουσίες του ώστε να μην χάσει την θέση του. Η συνομιλία που είχε με τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας ήταν έντονη σε τέτοιο βαθμό που μόλις συνάντησε τοπικούς δημοσιογράφους είπε "θα σας τα πω όλα, θα τους τινάξω στον αέρα". Στην εύλογη ερώτηση των δημοσιογράφων "τι εννοείς;" η απάντησή του ήταν "θα σας τα πω μετά, αφήστε με τώρα, είμαι τρελαμένος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: