Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κάλεσμα Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ για τον χρυσό στην Χαλκιδική

Πολίτες της Ημαθίας,
 
σας καλούμε το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας για να ενώσουμε τις φωνές μας σε κοινό αγώνα με τους κατοίκους της Χαλκιδικής και ολόκληρης της κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης ενάντια στην καταστροφή που συντελείται από την εταιρία.....

χρυσού και τους ντόπιους υπηκόους της, την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.-ΔΗΜΑΡ αλλά και τους τοπικούς της άρχοντες (περιφέρεια κ.λ.π.).
Ημαθιώτες, Ημαθιώτισσες, στην Χαλκιδική συντελείται ένα τριπλό πρωτοφανές έγκλημα.
Πρώτο έγκλημα το ανθρωπιστικό - περιβαλλοντικό
Από τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας μνημονεύονται 4.324 τόνοι την ώρα σκόνης, εμπλουτισμένης με σωματίδια αρσενικού και βαρέων μετάλλων. Τα πολύ επικίνδυνα δηλητήρια που θα παράγονται θα φτάνουν και στην Ημαθία σε απόσταση 150 χμ., όταν φτάνουν από την Σαχάρα σε απόσταση 1.100 χμ.
Η μόλυνση της περιοχής αφορά όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα, τις καλλιέργειες, την χλωρίδα και πανίδα της ευρύτερης περιοχής. Το παρόν αλλά και το μέλλον της.
Με την χρήση υδροκυανίου και άλλων τοξικών μολύνονται τα νερά, όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον και ιδιαίτερα η θάλασσα μας.
Θα αλλοιωθεί 100% το σημερινό πρόσωπο της Χαλκιδικής, μετατρέποντας έναν επίγειο παράδεισο σε ζώνη βαριάς βιομηχανίας που θα αποτελεί εστία μόλυνσης για τα επόμενα 300-400 χρόνια.
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πώς είναι δυνατόν να διακινδυνεύουμε όλα τα παραπάνω, όταν υπεύθυνοι φορείς της Πολιτείας και καθηγητές του ΑΠΘ αναφέρουν ότι όποια καταστροφή συμβεί είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.
Και τέλος, δεν μπορούμε να διανοηθούμε γιατί θα πρέπει να διακυβεύεται κοντά σε όλα τ’ άλλα και η υγεία 1.500.000 πολιτών, με ανύπαρκτο όφελος.
Δεύτερο έγκλημα το οικονομικό
Ξεπουλιέται δημόσιος πλούτος άξιας 15-20 δις ευρώ έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ!
Οι 1.000 - 1.500 θέσεις εργασίας δεν μπορούν να συγκριθούν σε καμία περίπτωση με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα χαθούν στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση κ.λ.π. εξαιτίας της καταστροφής της περιοχής.
Παράλληλα μηδενίζεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων που αφορούν κτίσματα ιδιωτικά και δημόσια, σε χωράφια κ.λ.π. αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.
Καταστρέφεται η παραγωγική βάση με αποτέλεσμα την απώλεια των διατροφικών και άλλων κοινωνικών αγαθών, όπως η αναψυχή, με επιπτώσεις και στα έσοδα του κράτους. Δεν θα επιτρέψουμε τη ΒΙΒΛΙΚΗ καταστροφή της Βόρειας Ελλάδας.
Τρίτο έγκλημα η κατάλυση της δημοκρατίας και του συντάγματος
Η κυβέρνηση των μνημονίων επιστρατεύει τον εκφοβισμό, την άγρια καταστολή και βία σε κάθε πολίτη που αντιστέκεται, ακόμη και σε ανήλικα παιδιά.
Καταπατά συνταγματικά και νομικά δικαιώματα των πολιτών με ασφαλίτικες μεθόδους (μυστικές προσαγωγές, λήψη DNA, εκβιασμούς και ύβρεις).
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά τους, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.
Είναι και δικός μας αγώνας.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: