Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

παρέμβαση- ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

του
Γρ. Σακαλή
11,5 δις.  Ήρθαν οι μάνατζερς των αφεντικών της Ευρώπης και της Αμερικής και μας κάνανε φύλλο και φτερό. Οι ντόπιοι ανθύπατοί τους τρέξαν να τους υποδεχτούν και να τους ανοίξουν την πόρτα. Κι εμείς, πολίτες ενός προτεκτοράτου πλέον, καθόμαστε άβουλοι και παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα. Ο λαός μας πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν αντισταθεί θα τον τσαλακώσουν. Ότι αν δεν βγει στο δρόμο μία μέρα, μία εβδομάδα, ένα μήνα, όσο χρειαστεί, δεν έχει...
καμία τύχη. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας είναι στο χέρι το δικό μας να διασφαλιστεί. Χρειάζεται νέο Σύνταγμα, νέοι νόμοι που θα δώσουν την ευκαιρία να δικαστούν οι κλέφτες και τα παράσιτα του παλιού καθεστώτος, για να ξεβρωμίσει ο τόπος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναγέννηση.
Μια κυβέρνηση εθνικής λαϊκής ενότητας που θα προκύψει από νέες εκλογές, θα αναλάβει την υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος που θα συμφωνηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν. Ένα αντιμνημονιακό κίνημα θα δώσει αυτή την κυβέρνηση. Χρειάζεται να μπουν στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε αυτά που μας ενώνουν. Εδώ τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα, που είναι η ιστορική ευθύνη των κομμάτων αυτών και των ηγετών τους.
Ενότητα πρώτα απ’ όλα. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλα. Ή  θα αλλάξουμε πορεία ή θα βαδίσουμε στον όλεθρο. Ή θα ξαναζωντανέψει ο τόπος ή θα γίνει έρημος. Από μας εξαρτάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: