Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ακυρώνει πρωτοβουλία του δήμου Λαγκαδά για παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών στους δημότες

Εξ αρχής να πω ότι υπάρχει θέμα και γι αυτό ασχολούμαι ώστε με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευρεία δημοσιότητα να αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία και να βρεθεί λύση.
Ο λόγος για την πρωτοβουλία του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη που ανακοίνωσε ότι θα μπορούσαν οι δημότες του κάθε Παρασκευή να παίρνουν δωρεάν νομικές συμβουλές από δικηγόρους που θα πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Οι δημότες, έλεγε η...
ανακοίνωση του δήμου, θα έπαιρναν τις συμβουλές για ένα δίωρο κάθε Παρασκευή σε αίθουσα του δημαρχείου.

Αμέσως όμως προέκυψε αντίδραση και μάλιστα έγγραφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ο ΔΣΘ έστειλε έγγραφο στο δήμο ζητώντας να ακυρώσει αυτή την πρωτοβουλία διότι θα διωχθεί νομικά, θα του κάνει μήνυση δηλαδή.

Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.
-Γιατί ο ΔΣΘ αντέδρασε και ακύρωσε την πρωτοβουλία;
-Γιατί απειλεί ο ΔΣΘ έναν ΟΤΑ  που θέλει να βοηθήσει τους δημότες του;
-Γιατί ο ΔΣΘ φαίνεται να λειτουργεί εντελώς συντεχνιακά και περιφρουρεί το οικονομικό συμφέρον των μελών του ενώ φαίνεται ότι θέτει σε δευτερεύουσα μοίρα το γενικότερο συμφέρον;

Ο Μαν. Λαμτζίδης, πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία και ενημέρωσε τη διοίκηση του συλλόγου ζητώντας ουσιαστικά την ακύρωση της πρωτοβουλίας. Μάλιστα, δημοσιοποίησε κιολας την επιστολή που έστειλε μαζί με άλλες δυο συναδέλφους του και την οποία μπορείτε να διαβάστε και να αξιολογήστε.

Η επιστολή Λαμτζίδη είναι:


Προς τον Πρόεδρο του ΔΣΘ
ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ
ΜΑΝΟΛΗ ΛΑΜΤΖΙΔΗ, ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΤΖΙΚΗ , ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΧΤΣΙΔΟΥ
Δικηγόρων , μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης


ΘΕΜΑ: Δωρεάν παροχή νομικών συμβουλών στους Δημότες ...
του Δήμου Λαγκαδά

 Kύριε Πρόεδρε,
Με την από 5.10.2012 ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Λαγκαδά ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ανακοινώνει ότι :
«……. Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται στους Δημότες, ότι από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή κατά τις ώρες 19:00 μμ έως 21:00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, θα παρευρίσκεται δικηγόρος για δωρεάν παροχή νομικών συμβουλών και εν γένει νομικής βοήθειας…..»

 Η ανακοίνωση αυτή θέτει ένα ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα για το ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αλλά και για τους δικηγόρους-μέλη του που τυχόν θα συμπράξουν σε αυτή τη λειτουργία καθώς έχει ΓΕΝΙΚΟ και ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ και δεν αποτελεί μία πρωτοβουλία σε συγκεκριμένο θέμα κοινωνικού ενδιαφέροντος (όπως πχ. το «χαράτσι» της ΔΕΗ) , επίσης δε γίνεται με οικονομική ή κοινωνικά κριτήρια (πχ. για αποδεδειγμένα «ευπαθείς ομάδες»).
Γι΄αυτό, σας ΖΗΤΟΥΜΕ:
Να αντιδράσετε ακαριαία .
Να αποστείλετε έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΓΚΑΔΑ και να ζητήσετε την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ της πρωτοβουλίας αυτής.

 Να διανεμηθεί το παρόν στα μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ
Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.
Με τιμή,
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ
ΡΩΞΑΝΗ ΚΩΣΤΑΤΖΙΚΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΧΤΣΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: