Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΡΟΔΟΠΗ- Ο ΣΥΡΙΖΑ "αδειάζει" τον βουλευτή του υπακούοντας στην ακροδεξιά ατζέντα

Η συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ με τον Νταβούτογλου "ποινικοποιήθηκε" πολιτικά και η οργάνωση του κόμματος στο νομό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία "αδειάζει" το βουλευτή και παράλληλα του εφιστά την προσοχή ότι τέτοιες συναντήσεις πρέπει να αποφεύγονται.

Μ΄άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης βαδίζει κι...
αυτός στην ατζέντα της ακροδεξιάς που απαιτεί να αποκοπεί η τουρκική μειονότητα από την Τουρκία και να απαγορευτεί στους τούρκους να την επισκέπτονται. Ψυχροπολεμική κατάσταση δηλαδή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης είναι:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τη συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ με παράγοντες της μειονότητας Τέτοιους είδους συναντήσεις δεν υπηρετούν την προώθηση των πραγματικών συμφερόντων των συμπολιτών της μειονότητας. Αντίθετα αξιοποιούνται από την Τουρκική διπλωματία για να εμφανιστεί σε ρόλο προστάτη και ρυθμιστή των εξελίξεων στην περιοχή, λόγω και της έλλειψης μιας σοβαρής πολιτικής των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων, για τη μειονότητα αλλά και ευρύτερα για την περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστό με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υπηρετεί την ανάγκη για μια άλλη πολιτική για τη μειονότητα, που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα και θα ενώνει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της περιοχής. Πολιτική που σήμερα δημιουργεί ελπίδα και προσδοκίες σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Η συμμετοχή των βουλευτών του σε τέτοιου είδους συναντήσεις – ανεξάρτητα από προθέσεις – δυστυχώς δεν διευκολύνει μια τέτοια προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: