Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Στο δρόμο του ΟΧΙ - Στο δρόμο της Αντίστασης

Πριν από 72 χρόνια σύσσωμος ο λαός έλεγε το περήφανο «ΟΧΙ» και αρνιόταν τα τελεσίγραφα του ιταλικού φασισμού. Λίγο αργότερα, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, έγραφε με αίμα τη χρυσή εποποιία του ΕΑΜ–ΕΛΑΣ–ΕΠΟΝ κόντρα στο ναζισμό και τους ντόπιους προδότες.
Πέρυσι, εργαζόμενοι, λαός και... νεολαία μετέτρεπαν τις παρελάσεις σε ένα μυριόστομο «ΟΧΙ» αντίστασης και δράσης, σε πορείες και διαδηλώσεις, αναγκάζοντας την εθελόδουλη κυβέρνηση Παπανδρέου σε άτακτη φυγή. Φέτος, η χώρα στενάζει και ο λαός φτωχοποιείται από τα «οικονομικά τανκς» που οδηγούν η ΕΕ και το ΔΝΤ και τα οποία αποδέχεται, υμνεί και τους ανοίγει το δρόμο η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά–Βενιζέλου–Κουβέλη.
Η στάση μας απέναντι στο θρυλικό «ΟΧΙ» είναι ιστορική και πολιτική. Ιστορική διότι η άρχουσα συμμορία προσπαθεί να στρεβλώσει το αντιφασιστικό νόημα των αγώνων του λαού μας και να κάνει το «μαύρο–άσπρο». Σαν τους νεοφασίστες οπαδούς του Χίτλερ και του φασισμού, που ψαρεύουν στα θολά νερά, εκμεταλλευόμενοι την οργή, την αγανάκτηση και την αγωνία του λαού, αλλά και τη χρόνια, συστηματική δυσφήμιση της Αριστεράς και των προοδευτικών ιδεών.
Η στάση μας είναι πολιτική γιατί βλέπουμε την Ιστορία όχι ως μούμια στο μουσείο, αλλά σαν ζωντανή, κινούσα δύναμη που δίνει απαντήσεις, φωτίζει, οδηγεί το σήμερα. Πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να «γιορτάζει το ΟΧΙ» παρά σαν κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και όσων τις στηρίζουν.
Αυτή η Ιστορία μας ανήκει! Ανήκει στον εργαζόμενο λαό μας, αυτόν που παράγει με τα χέρια του και το μυαλό του τον πλούτο, ενώ την ίδια ώρα γεύεται πείνα και ανασφάλεια. Ανήκει σε αυτούς που αγωνίζονται για την καθημερινή επιβίωση, σε αυτούς που το σύστημα δεν τους αφήνει καμιά ελπίδα..
Φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι το δήθεν πανίσχυρο μνημονιακό οικοδόμημα έχει ρωγμές. Η «πανίσχυρη» κυβέρνηση λαχάνιασε και οι παραστάτες της (Βενιζέλος, Κουβέλης) παίρνουν αποστάσεις από το σφαγείο για να μη θυσιάσουν και άλλο τα κόμματά τους. Μέσα στον ίδιο ευρωπαϊκό χώρο οι λύκοι άρχισαν τις τριβές μεταξύ τους κι αν υπήρχε ισχυρή πολιτική απάντηση θα ’χαν ήδη φαγωθεί. Η κρίση είναι συνολική, βαθιά και διαρκής!!!
Όλοι στους δρόμους!!!
Όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόμενοι, λαός και νεολαία ύψωσαν το ανάστημά τους, συμμετείχαν σε δεκάδες κλαδικές ή γενικές απεργίες, δημιούργησαν εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας. Τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ) αντί να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζομένων κατάντησαν κρατικά ή κομματικά παραρτήματα.
Χρειάζεται, ακριβώς στο πνεύμα του αντιφασιστικού ΟΧΙ, να μπούμε φραγμός στα σχέδιά των ιμπεριαλιστών, των ντόπιων φερεφώνων τους και των νεοφασιστών. Να αγωνιστούμε μαζικά και αποφασιστικά για να μην περάσει το νέο μνημόνιο, τα νέα βάρβαρα μέτρα, η ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.
Να υπερασπιστούμε την ειρήνη στην περιοχή μας κόντρα στα φιλοπόλεμα σχέδια των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών που έχουν ως επόμενο στόχο το λαό της Συρίας.
· Στις 28 Οκτώβρη βγαίνουμε στους δρόμους! - Μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε πορείες αντίστασης και αγώνα! - Για να μην περασουν τα νεα βαρβαρα μετρα!
· Λαός και νεολαία δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό του κεφαλαίου.
· Βαδίζουμε περήφανα στο δρόμο του αγώνα του ΟΧΙ της συλλογικής αντίστασης.
· Κανένας δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: