Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Έντονη δυσοσμία στο κέντρο εξ αιτίας παρανόμων συνδέσεων

Τι κι αν εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια η Αλεξάνδρεια απέκτησε ένα σύγχρονο και άκρως λειτουργικό αποχετευτικό δίκτυο και έναν άψογο Βιολογικό καθαρισμό. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί συμπολίτες που επιμένουν να παροχετεύουν τα λύματά τους στο δίκτυο ομβρίων με αποτέλεσμα, εκτός της ζημιάς που υπόκειται το δίκτυο, να προκαλούν αφόρητες συνθήκες, συνθήκες ασφυξίας στους κατοίκους εξ αιτίας της...
 έντονης μπόχας που αναδύεται.

Το φαινόμενο αυτό είναι σε ένταση το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Βετσοπούλου και Αριστοτέλους με Πελοποννήσου. Φωτογραφίσαμε το φρεάτιο που βρίσκεται ακριβώς έξω από την ΑΤΕ και διαπιστώσαμε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης η γύρω περιοχή ήταν "κατειλημμένη" από τη μπόχα λες και βρισκόσουν μέσα σε βόθρο.
Κάποιος ευφάνταστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι βρίσκεται σε περιοχή ιαματικών λουτρών με έντονη την οσμή του μεθανίου αλλά ....βρισκόταν στο κέντρο της Αλεξάνδρειας.


Είναι φανερό ότι αυτή η συμπεριφορά αφενός πρέπει να εκλείψει και αφετέρου θα πρέπει τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας να ενεργήσουν άμεσα ώστε να σταματήσουν όλοι αυτοί να ρυπαίνουν.

ΦΡΕΑΤΙΑ
Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το δήμο θα πρέπει να δει άμεσα και το θέμα των καθαρισμών των φρεατίων του δικτύου των ομβρίων ώστε εν όψει χειμώνα και βροχών να μπορέσουν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά και να μην παρατηρηθούν περιπτώσεις όπου θα πλημμυρίζουν δρόμοι και σπίτια.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι μοχλα? Εχει κανεις εστω μια μικρη δυναμη να βαλει τα πραγματα στην θεση τους? Ολα με αυτοματο πιλοτο παν στην αλεξανδρεια .

Αποφράξεις Σπάτα είπε...

Δεν βάζουν κάποιοι μυαλό με τίποτα.