Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΕΡΦΑ- Διαγράψτε το φιλοναζιστή καθηγητή του 46ου Γυμνασίου Αθήνας

Η απειλή του καθηγητή Α. Βασιλογιάννη κατά των μαθητών του 46ου Γυμνασίου Αθηνών ότι θα καλέσει τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να πάρει αποφασιστική απάντηση από τους εκπαιδευτικούς, την Β΄ ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ.
 
Τα λόγια του Α.Βασιλογιάννη έσταζαν μίσος και ρατσισμό:
“Όλοι εσείς οι αλλοδαποί που ήρθατε στην Ελλάδα, θα φωνάξω τη χρυσή αυγή και μόλις τελειώσει μαζί σας δε ...
θα έχετε κεφάλια. Κ’ εσύ που ήρθες απ’ τη Ρουμανία και δε σέβεσαι την Ελλάδα, στη χώρα σου όλοι μέχρι πριν 3 χρόνια ήταν βλάχοι και καβαλούσαν γαϊδούρια”…
 
Οι αποβολές μαθητών που ζήτησαν εξηγήσεις για το ρατσιστικό ντελίριο του καθηγητή αποτελούν σκάνδαλο.
 
Οι« εξηγήσεις» της διευθύντριας κ.Τσέλιου αποτελούν μνημείο ανεύθυνης αντιμετώπισης για την φασιστική απειλή. Κανένας δεν δικαιούται πλέον να σιωπά μπροστά σε ρατσιστικές ενέργειες.
 
Το συγκεκριμένο σχολείο έχει τη δικιά του ιστορία…Ήταν το φρουραρχείο Γερμανών Γκύζη και στους δρόμους γύρω από αυτό το ξυπόλητο τάγμα των πιτσιρικάδων της Αντίστασης έγραψε μοναδικές σελίδες με τα σαλταρίσματα στα φορτηγά των ναζί. Στις γειτονιές του Γκύζη και των Εξαρχείων η Αντίσταση έδωσε μάχες κατά των ναζί και των ταγμάτων Ασφαλείας.
 
Στην μεταπολίτευση ως Οικονομικό Γυμνάσιο, μετατράπηκε από τα πρώτα μικτά σχολεία,σπάζοντας την παράδοση συντηρητισμού με το διαχωρισμό σε σχολεία Αρρένων και Θηλέων.
 
Καλούμε την Β ΕΛΜΕ να διαγράψει από το σύλλογο τον φιλοναζιστή καθηγητή. Να πάρει τη πρωτοβουλία να διοργανωθεί μέρα κατά του ναζισμού στο 46ο Γυμνάσιο.Καλούμε την αριστερά να καταδικάσει απερίφραστα τη ρατσιστική αντιμετώπιση του καθηγητή. Είναι ώρα η ηγεσία της ΟΛΜΕ να πάρει πρωτοβουλίες κατά της μετατροπής των σχολείων σε άντρα δράσης των παρακρατικών τιμώντας την θυσία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Να γενικεύσει τις πρωτοβουλίες για αντιφασιστικές μέρες δράσεις από τις 28 Οκτώβρη έως τις 17 Νοέμβρη στις οποίες προχωράνε αρκετοί σύλλογοι.
 
Καλούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρών στις 28 Οκτώβρη στις παρελάσεις για να στείλουμε το μήνυμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
 
 
Επικοινωνία με : Πέτρο Κωνσταντίνου, απόφοιτος Α Οικονομικού Γυμνασίου( νυν 46ου), συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: