Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΤΕ ενημερώνει για την πορεία της πώλησης της ΕΒΖ

ρεπορτάζ


«Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (υπό Ειδική Εκκαθάριση)ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση πακέτου μετοχών της A.E. «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» εκδήλωσαν εμπρόθεσμα μη δεσμευτικό ενδιαφέρον δέκα (10) συνολικά υποψήφιοι. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αξιολογούνται από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε. (υπό ειδική εκκαθάριση) και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα...
 υπάρξει νεότερη ανακοίνωση». Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ σχετικά με τον δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση της ΕΒΖ.


Όπως έχει ήδη γράψει από χθες, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο ΑγροΤύπος, από τους 10 υποψηφίους οι 7 φαίνεται να προκρίνονται. Και σε αυτό τον διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον κάποιες εταιρείες οι οποίες είχαν λάβει μέρος και στον πρώτο όπως για παράδειγμα η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, η βουλγάρικη Litex Commerce JSC και η πολωνική Polski Cukier. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο «γίγαντας» της γαλλικής ζαχαροβιομηχανίας, η συνεταιριστική Cristal Union η οποία διαθέτει 11 εργοστάσια στην Γαλλία. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ομίλου επιχειρήσεων Agrocom στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η Donskoy Tabak, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας.

Οι μνηστήρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου οι επτά βιομηχανίες που φαίνεται να προκρίνονται στον δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση της ΕΒΖ είναι οι εξής:



Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία

Litex Commerce JSC (Βουλγαρία)

Polski Cukier (Πολωνία)

Ιβάν Σαββίδης

Cristal Union (Γαλλία)

FFIR (Ιταλία)

Costits (Σερβία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: