Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ- ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ: Ή αποχωρούμε από την Κυβέρνηση ή ΔΗΜΑΡ θα κάνει πολιτική κωλοτούμπα

Οδ. Βουδούρης           -                        Ανδρ. Νεφελούδης
Φαίνεται ότι έρχεται η ώρα να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στην ΔΗΜΑΡ μετά την επικείμενη πολιτική "κωλοτούμπα"  που αναμένεται να κάνει το κόμμα με πρώτο και καλύτερο τον Φ. Κουβέλη.
Πολλά είναι τα στελέχη ανωτάτου επιπέδου, τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στην Εκτελεστική Επιτροπή που διαφωνούν με το πακέτο εργασιακών αλλαγών που ήδη δέχτηκε η Κυβέρνηση και ζητούν την...
αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από αυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ "αδειάζει" τον εαυτό της και γίνεται παντελώς αναξιόπιστη στους ψηφοφόρους της.
Ο βουλευτής Οδ. Βουδούρης και το γνωστό στέλεχος του κόμματος Ανδρέας Νεφελούδης διαφωνούν και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που είναι αρκούντως σκληρή και χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς βρίσκεται μπροστά σε ένα απλό αλλά ανελέητο δίλημμα: να θέσει τέρμα στη λεγόμενη "συγκυβέρνηση" ή να αναγκαστεί σε μια πολιτική κολοτούμπα. Είναι πλέον σαφές ότι η Τρόικα δεν θα υποχωρήσει επί της ουσίας, άσχετα αν χαρίσει ένα επίδομα γάμου ή τροποποιήσει κάποια "πλαφόν". Είναι επίσης σαφές ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να κάνει επίδειξη "τόλμης", όπως λέει, για να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα του.
Η θέση που πρόβαλε δημόσια ο Φώτης Κουβέλης δεν επιδέχεται ερμηνείας. Δήλωσε εξαρχής ότι τα "εργασιακά" δεν μπορούν καν να μπουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Και σωστά έπραξε. Αντίθετα, αυτό που τώρα δηλώνουν ορισμένοι, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να τα δεχθεί "ως έχουν", υπονοώντας ότι μπορεί να τα δεχθεί κάπως διαφορετικά, αποτελεί αθέτηση της αρχικής τοποθέτησης του Φ. Κουβέλη και δεν ξεγελάει κανέναν. Τα "εργασιακά" είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, στην οποία η ΔΗΜΑΡ πρέπει συνολικά να αντιταχθεί. Εξάλλου είναι γνωστή η τακτική της Τρόικα. Ρίχνει στο τραπέζι, "από το πουθενά", 10 απαράδεκτα μέτρα και δηλώνει ότι είναι έτοιμη για διαπραγμάτευση, δηλαδή να περάσει μόνο τα μισά… Και τα υπόλοιπα τα ξαναφέρνει λίγο μετά. Αυτό το παιχνιδάκι επαναλαμβάνεται εδώ και πολύ καιρό. Και όποιος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει είναι ή αφελής ή υστερόβουλος. Ως εκ τούτου, η μετάθεση των εργασιακών για το επόμενο κύμα μέτρων, θα αποτελούσε μόνο μια προσπάθεια παραπλάνησης της Τρόικα και του κ. Σαμαρά για να προτρέψουν την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να ακυρώσει την αρχική της τοποθέτηση.
Είναι προφανές, ότι από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ εξαρτάται πλέον αν το κόμμα επανασυνδεθεί με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και με την Προγραμματική Συμφωνία του Ιουνίου ή αν θα διολισθήσει ακόμα πιο πέρα στη στήριξη μιας πολιτικής, που οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και στην κοινωνική διάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: