Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν ήρθαν οι συμμορίτες στο Αιγίνιο- Καθοριστική η συνεχής παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αντιφασιστών

Διακινήθηκε από χτες το μεσημέρι μια έγκυρη πληροφορία την οποία διασταυρώσαμε με τις κατάλληλες τηλεφωνικές επαφές ότι μέλη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής από τη Λάρισα θα έκαναν "ντου" στη γνωστή εμποροπανήγυρη που γίνεται στο Αιγίνιο Πιερίας. Η αντίδραση των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας και της ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας, που βρίσκονται από την πρώτη μέρα στο χώρο, ήταν άμεση. Έγινε κάλεσμα στο διαδίκτυο και στους συντρόφους της περιοχής και έγινε παρέμβαση και ενημέρωση από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας στους ρομά που βρίσκονταν εκτός του χώρου που...
γίνεται το πανηγύρι, καθώς και στους έγχρωμους που βρίσκονται εντός και με τους οποίους ήδη έχει στηθεί ένα δίκτυο ενημέρωσης εδώ και μέρες.

Η αρχική σκέψη ήταν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εμφάνισης της συμμορίας της Χ.Α στην εμποροπανήγυρη, δεδομένου ότι μαζεύει πολύ κόσμο και ότι οι συμμορίτες θα ήθελαν να κάνουν και στη Βόρεια Ελλάδα μια αντίστοιχη κίνηση μ΄ αυτή που έγινε τόσο στη Ραφήνα όσο και στο Μεσολόγγι. Τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ πήγε στο χώρο και έκανε ενημέρωση και διασύνδεση με όλους τους έγχρωμους που ήταν εκεί ως μικροπωλητές. Τους ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο επίθεσης της συμμορίας και συζήτησε μαζί τους τρόπους αποφυγής επεισοδίων. Παράλληλα έγινε και συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο και υπεύθυνη για τη διοργάνωση κ. Βασιλειάδου στην οποία τονίστηκε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο πλευρό των μικροπωλητών και των μεταναστών και είναι αντίθετη και πολέμια στις φασιστικές επιθέσεις της Χ.Α

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος στην ενημέρωση που έκανε είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από τον δήμο και την αστυνομία δεδομένου ότι και οι ίδιοι έχουν τον ίδιο φόβο ότι μπορούν να κάνουν έφοδο οι φασίστες και να πάθει ζημιά η διοργάνωση.

Οι συνεχείς και επί τριήμερο επισκέψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστησαν μια καλή σχέση με τους έγχρωμους μικροπωλητές και τους ρομά που βρίσκονταν εκτός του πανηγυριού και υπήρχε καθημερινή επαφή μαζί τους.

Χτες το μεσημέρι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχτηκε ενημέρωση από μια "πηγή" από τη Λάρισα ότι οι φασίστες της περιοχής σχεδίασαν και αποφάσισαν να κάνουν "ντου" στο Αιγίνιο. Αμέσως έγινε ανάρτηση στο διαδίκτυο και στο φ/β και κάλεσμα από μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε να γίνει παρέμβαση ενημέρωσης των πιθανών στόχων.

Στο χώρο πήγαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως άρχισε η ενημέρωση για την ενδεχόμενη έφοδο των χρυσαυγητών. Παρατηρήσαμε μεγάλη αστυνομική δύναμη καθώς επίσης και αυξημένη δύναμη της ιδιωτικής αστυνομίας. Ήταν φανερό ότι η πληροφορία ήταν σε γνώση και της διοίκησης του δήμου. Την υποψία αυτή την επιβεβαίωσε και η αντιδήμαρχος με την οποία συναντήθηκαν οι αντιφασίστες αμέσως μετά και τους διαβεβαίωσε ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο.  Η παρουσία της αντιφασιστικής ομάδας στο χώρο ολοκληρώθηκε μετά από δυο ώρες αφού όλες οι ενδείξεις ήταν ότι η έφοδος των συμμοριτών ακυρώθηκε εξ αιτίας τόσο της κινητοποίησης της αστυνομίας όσο και της αντιπληροφορήσης αλλά και κυρίως της παρουσίας των αντιφασιστών που επί μέρες έστησαν ένα δίκτυο αλληλεγγύης με τους μικροπωλητές.

Είναι φανερό ότι ο αγώνας εναντίον των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας της Χ.Α πρέπει να δοθεί στο δρόμο ενημερώνοντας τους πιθανούς στόχους, τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν, στήνοντας δίκτυα αλληλεγγύης μ΄ αυτούς. Σε καμιά περίπτωση οι αγώνες δε δίνονται μέσα από το φ/β ,ούτε βέβαια κανένας φασίστας "κωλώνει" από "επαναστατικές" αναρτήσεις που ορισμένοι ανεβάζουν με ευκολία νομίζοντας ότι η επανάσταση γίνεται μέσα από το πληκτρολόγια και το ποντίκι του υπολογιστή.

Η φυσική καθημερινή σχεδόν παρουσία της ομάδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ στο χώρο της εμποροπανήγυρης στο Αιγίνιο και οι συνεχείς παραστάσεις της στις αρχές ήταν το πρώτο και καθοριστικό βήμα ώστε να νιώσουν οι μετανάστες και οι μειονότητες ότι υπάρχουν κάποιοι δίπλα τους και αυτό ήταν το κέρδος από την υπόθεση αυτή.
Η δράση αυτή καθώς και η δράση που έγινε το Σάββατο το πρωί στη λαϊκή αγορά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας να παρεμβαίνει και να προλαμβάνει τις φασιστικές δράσεις "καταλαμβάνοντας" τους χώρους.


 Αυτό βέβαια δε μπορεί να επιτευχθεί από το φ/β όπως κάποιοι γραφικοί επαναστάτες νομίζουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: