Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Αστυνομικής Αυθαιρεσίας για τις παράνομες προσαγωγές

Η τρικομματική κυβέρνηση της υποτέλειας θέλοντας να τρομοκρατήσει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και να αποτρέψει τη συμμετοχή του κόσμου στη μεγαλειώδη σημερινή ειρηνική διαδήλωση, πιστή στις αντιδημοκρατικές και αντιδραστικές πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, προέβη σε μαζικές προληπτικές προσαγωγές με ....
γελοίες προφάσεις και δικαιολογίες (Ζωγράφου, Δάφνη, Ομόνοια, Πλατεία Κοτζιά, κ.λ.π.), ακόμη και ανήλικων μαθητών!
Για άλλη μια φορά, με πρόφαση κάποια μεμονωμένα μικροεπεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών κάνοντας αφειδώς χρήση χημικών .
Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες αφού κρατήθηκαν αναίτια για ώρες στη ΓΑΔΑ , αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες δώδεκα προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών παραβιάστηκαν και καταπατήθηκε κάθε έννοια νομιμότητας από τα αστυνομικά όργανα και μάλιστα, υπό την καθοδήγηση και τις ευλογίες μιας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και ένα δήθεν "αριστερό" κόμμα.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών θα συνεχιστεί αμείωτος και ΔΕΝ πρόκειται να μας φοβίσουν τα μέτρα καταστολής.
Καλούμε όλες και όλους να σταθούν αλληλέγγυα και χωρίς φόβο απέναντι στην επίσημη παρακρατική πρακτική και να ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.
Όσοι από τους διαδηλωτές υπήρξαν μάρτυρες προσαγωγών, συλλήψεων και βιαιοπραγιών μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση, astynomikiaftheresia@gmail.com.
Στη διεύθυνση αυτή μπορούν επίσης να μας στείλουν και όποιο οπτικό υλικό έχουν από κινητά, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταγγελία περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας.

LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια: