Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ψήφισμα, το "λευκό" και η κριτική που δέχτηκε- Ο φασισμός πολεμιέται με αγώνες

Χιλιάδες λέξεις γράφτηκαν την προηγούμενη βδομάδα εξ αιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε "λευκό" σε ένα σημείο του ψηφίσματος και αμέσως άρχισε μια συζήτηση αν είναι στην πράξη υπέρ της συμμορίας της Χ.Α ή κατά όπως λέει.
Η όλη ιστορία ήταν τόσο ψεύτικη που κράτησε ούτε τρεις μέρες. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ...
σωστή και απολύτως ενταγμένη στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και αυτό ήταν που έφερε σε αμηχανία τόσο τη ΝΔ όσο και τους παπαγάλους του συστήματος.

Η ΝΔ και το υπουργείο δημόσιας τάξης έχουν στα σκαριά την ψήφιση νόμου με τη βοήθεια τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ που να απαγορεύει τις διαδηλώσεις αν προηγουμένως δεν έχουν πάρει άδεια "κυκλοφορίας" από τον δήμαρχο Καμίνη.

Παράλληλα, με τη διατύπωση που περιλαμβάνονταν μέσα στο ψήφισμα και που καταδίκαζε την βία από όπου κι αν προέρχεται είναι φανερό ότι είχε στηθεί κοινοβουλευτική και πολιτική παγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς δεν έπεσε μέσα. Γιατί τώρα θα τον κατηγορούσαμε ότι συνέβαλε κι αυτός στην επιχειρούμενη κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, της κατάληψης, της διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι απλός. Να καταστήσει "επικίνδυνη" την αντίδραση του λαού που εκφράζεται με απεργίες, καταλήψεις εργοστασίων, γραφείων, υπουργείων κλπ και να την εξομοιώσει με τη ναζιστική βία της συμμορίας της Χ.Α Αν καταφέρει και απαγορεύσει και τις διαδηλώσεις πιστεύει ότι θα ελέγξει απόλυτα τις αντιδράσεις με τα ΜΑΤ και την αστυνομία και θα εφαρμόσει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα το Μνημόνιο.

Συνεπώς, πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το κείμενο της ΝΔ που εξομοιώνει την πολιτική δράση και τους αγώνες του λαού με τη ναζιστική συμμορία της ΧΑ.
Ωστόσο, το φαινόμενο της ναζιστικής βίας δεν εξαλείφεται ούτε με ψηφίσματα ούτε με φραστικές καταδίκες ούτε με "επαναστάσεις" μέσα από το διαδίκτυο. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας στο δρόμο και στις γειτονιές και σ΄ αυτόν τον τομέα οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δε μετέχουν γιατί θεωρούν προφανώς ότι δεν απειλούνται από τους φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: