Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή υπέρ των ενστόλων! - Η κοινωνική υπεραξία αποθεώνεται...

Όλοι είδαμε την απρόκλητη αστυνομική βία στην Αθήνα εναντίον των διαδηλωτών. Για ακόμα μια φορά οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο που γνωρίζουν. Δεν συμπεριφέρθηκαν στους διαδηλωτές όπως στην Ρένα Δούρου, με συμπάθεια και ζεστασιά αλλά με ροπαλιές και κλωτσιές.
Κι όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ εμμένουν στην γνωστή γελοία ανεδαφική πολιτική πρόταση του Τσίπρα ότι οι αστυνομικοί παράγουν κοινωνική υπεραξία. Τους καλύπτουν πολιτικά γιατί προφανώς... αύριο, ως κυβέρνηση, θα τους χρειαστούν στο πλευρό τους. Να κυβερνήσουν ντε και να ανατρέψουν, λέμε τώρα, το σύστημα (παρακαλώ, μη γελάτε).
Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τσουκαλάς με αφορμή την ΕΔΕ που διέταξε το Υπουργείο με αφορμή τις "κρεμάλες" που έστησαν ως χάπενιγκ οι ένστολοι στη διαδήλωσή τους προ ημερών.
Μιλάμε για μεγάλο πόνο του ΣΥΡΙΖΑ για τους ένστολους...
 
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Η «δημόσια αιδώς» προσβάλλεται από την αναλγησία του κράτους απέναντι στους πολίτες και όχι από τον αγώνα των Ενστόλων.
Εξαντλεί την αυστηρότητά του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και διατάσσει την διενέργεια ΕΔΕ για την αλληγορία που σκηνοθέτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής διαμαρτυρίας τους στην Πλατεία Συντάγματος, στις 6.9.12 όταν αντιπαρέβαλλαν την οικονομική και κοινωνική τους εξαθλίωση – ταπείνωση, με τον βέβαιο θάνατο της κρεμάλας.
Στην κοινή ανακοίνωση με αρ.πρωτ. 303/2/16 της από 25.9.2012, των 6 Ομοσπονδιών των Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, καταγγέλλεται ότι διετάχθει να τους ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, επειδή προσβλήθηκε η “δημόσια αιδώς” από το χάπενιγκ με τις αγχόνες.
Εμείς απαντάμε ότι η «δημόσια αιδώς» προσβάλλεται από τον τρόπο που η Κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες αυτής της χώρας και έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά θα πρέπει να ασκηθεί στους εκφραστές των Μνημονίων που οδηγούν στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην αναξιοπρέπεια τους Έλληνες.
Μία μέρα πριν το Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 26ης Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εγκαλεί στην τάξη τους «αντιφρονούντες» σε μία ύστατη προσπάθεια να δείξει πυγμή στα του οίκου του.
Οι εργαζόμενοι όμως στα Σώματα Ασφαλείας μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες έχουν κατανοήσει μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούν να διεκδικήσουν μία πιο δίκαιη κοινωνία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: