Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Στην ίδια λογική Χ.Α, Νεστορόπουλος για την κατάληψη - Η Αριστερά κάνει την πάπια

Το θέμα της κατάληψης του δημοτικού κτηρίου στη Βέροια έβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Μακροχωρίου υποστηρίζοντας ότι κακώς έγινε η κατάληψη και ότι κακώς η διοίκηση του δήμου αφήνει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Ο κ. Νεστορόπουλος (φωτ.), που ως γνωστόν ήταν αξιωματικός της αστυνομίας και όσο...
νάναι δε μπορεί να το ξεχάσει, δυσανασχέτησε που έγινε η κατάληψη από ομάδα πολιτών της Βέροιας και έψεξε τη διοίκηση που δεν αντέδρασε!
Βέβαια, ο κ. Νεστορόπουλος ήταν αναγκασμένος να αναγνωρίσει, να παραδεχτεί ότι το κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο, ήταν παρατημένο και ότι με προσωπική δουλειά των καταληψιών αναμορφώθηκε, καθαρίστηκε και συντηρήθηκε. Είπε ο Νεστορόπουλος ότι άλλαξε όψη το κτίριο αλλά παρ΄ όλα αυτά οι γείτονες, είπε, ανησυχούν!
Γιατί ανησυχούν; Δεν είπε ο σύμβουλος. Το άφησε να αιωρείται ως μυστήριο. Τι κι αν οι καταληψίες αναμόρφωσαν το κτίριο που ο δήμος εγκατέλειψε και γκρεμίζονταν; Τι κι αν πήρε ζωή το κτίριο και η περιοχή; Τι κι αν ο εν λόγω χώρος προορίζεται να γίνει κυψέλη δημιουργίας και αυτενέργειας;

Για τον Νεστορόπουλο και τους έχοντες την ίδια αντίληψη περί κράτους, εξουσίας, νομιμότητας και άλλα τέτοια εξουσιαστικά είναι προφανές ότι θα ταυτιστούν με την ανακοίνωση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής που ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος.

Και μετά αναρωτιούνται μερικοί που δηλώνουν "αριστεροί" γιατί ανεβαίνει η συμμορία του Μιχαλολιάκου. Γιατί όλοι μα όλοι παίζουν στο ίδιο γήπεδο, ακολουθούν την ατζέντα της αλλά οι πολίτες-ψηφοφόροι στρατεύονται στην κάλπη της διότι βλέπει ..πράξεις.

Η Αριστερά, η συστημική Αριστερά, αρνείται να δει τον κίνδυνο και ακόμα σιωπά. Αντί να βγουν τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και να δώσει συγχαρητήρια στους πολίτες που κατέλαβαν το κτίριο και να παραθέσουν και το πολιτικό τους πλαίσιο έκαναν την πάπια.
Που να βγάζει ανακοινώσεις το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγεί τώρα στους ψηφοφόρους του ποιοι είναι αυτοί, τι επιδιώκουν κλπ. Αφού δεν είναι οργανωμένοι και δεν πουλάνε Οδηγητή είναι "μιάσματα". Για τον δε ΣΥΡΙΖΑ κάνει την πάπια, αφήνει χώρο στην Χ.Α και στον Νεστορόπουλο και στις λογικές αυτές αντί να βγει και υποστηρίξει, όπως έκανε στη Θεσσαλονίκη με τη κατάληψη ΔΕΛΤΑ την Βεροιώτικη κατάληψη...























Δεν υπάρχουν σχόλια: