Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: Θα ξηλωθούν όλα τα μέτρα του Μνημονίου

Επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Έκανε λόγο για "υπάκουους τροφίμους" και για προαποφασισμένα "εξοντωτικά, οριζόντια μέτρα μόνιμης φτώχειας".
"Η συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει προαποφασίσει εξοντωτικά, οριζόντια μέτρα μόνιμης φτώχειας. Κάθε είδους και εναντίον όλων. Και κυρίως εναντίον των πιο...
ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ανασφάλιστων ηλικιωμένων, εργαζόμενων σε εποχικά επαγγέλματα, νεφροπαθών. Η συγκυβέρνηση τραβάει την σκανδάλη σ’ όποιον φτωχό κι αδύναμο κλειδώνει στο στόχαστρό της. Θα ανακοινώσει ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα πακέτο μέτρων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Και πρόσθεσε: "Και αν κανείς συνυπολογίσει ότι βρισκόμαστε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, τότε συνειδητοποιεί ότι αυτό το παγκόσμιο πείραμα που διεξάγεται στην Ελλάδα, παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού ολοκαυτώματος.
Και είναι πλέον προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας θετικός στόχος σε αυτό το πείραμα. Δεν υπάρχει κανείς σοβαρός αναλυτής που να αποδέχεται ότι αυτό το πρόγραμμα και αυτά τα μέτρα, θα εξυπηρετήσουν κάποιο θετικό σενάριο, δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Όλοι παραδέχονται ότι το πρόγραμμα απέτυχε και ότι θα αποτύχει εκ νέου. Και ζούμε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Τις αλκυονίδες μέρες μέχρι τις Αμερικάνικες εκλογές. Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο χειμώνας θα είναι βαρύς και η χώρα μας απροστάτευτη".
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε βέλη εναντίον του υπουργού Οικονομικών, αλλά και των δύο κυβερνητικών εταίρων του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη.
"Ο κ. Στουρνάρας διαρρέει την υποτιθέμενη λογομαχία του με την τρόικα. Στην οποία, όμως, έχει προλάβει να παραδώσει σιδηροδέσμιους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς και τους ανήμπορους", τόνισε και ανέφερε:
"Ο εθελοντής αιχμάλωτος των δανειστών κ. Κουβέλης δήθεν αγανακτεί. Και διαμαρτύρεται προς όσους χαρακτηρίζουν ως προαποφασισμένα τα εξοντωτικά και ανάλγητα μέτρα που έχει ο ίδιος συναποφασίσει και έχει ήδη επικυρώσει. Ο δε κ. Βενιζέλος δεσμεύεται στον ελληνικό λαό ότι θα συμβάλει στην ψήφιση των μέτρων, αλλά δεν θα δεχτεί τις οριζόντιες περικοπές. Όταν, τις έχει υπογράψει στο δεύτερο Μνημόνιο και τις έχει εξειδικεύσει στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης. Όταν έχει ο ίδιος συναποφασίσει το οριζόντιο μέτρο της πλήρους κατάργησης των δώρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Το οριζόντιο μέτρο της αύξησης του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 χρόνια. Όταν είναι ο συντάκτης και ο εγγυητής κάθε οριζόντιας περικοπής που περιλαμβάνει το δεύτερο Μνημόνιο. Και όλα αυτά προκειμένου να σώσουν για μια ακόμα φορά τη χώρα, καταδικάζοντας το λαό της στη δυστυχία και τη καταστροφή".
Απηύθυνε δε ερωτήματα προς τους κυβερνητικούς εταίρους λέγοντας: "Ρωτάμε ευθέως και τους τρεις συγκυβερνήτες: για να σωθεί ο τόπος και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ θα πρέπει να μειωθούν":
* τα επιδόματα των ανασφάλιστων ηλικιωμένων, με δημοσιονομικό όφελος μόλις €26 εκατ,
* τα εποχικά επιδόματα ανεργίας, με όφελος μόλις €50 εκατ.
* τα οδοιπορικά των νεφροπαθών, με όφελος μόλις €82 εκατ,
* ό,τι έχει απομείνει από τα δώρα εορτών και διακοπών των δημόσιων υπαλλήλων, με όφελος €339 εκατ,
* το εφάπαξ των εργαζομένων – και μάλιστα αναδρομικά – με συνολικό όφελος €600 εκατ.; Και πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Για να μη βγει η Ελλάδα από ευρώ θα πρέπει να εξοντωθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πιο αδύναμοι και οι ανήμποροι; Και θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, αν, αντί να πληρώσουν τα συνήθη θύματα, πλήρωναν εκείνοι που πρέπει και μπορούν; Οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες. Που οφείλουν στο Δημόσιο συνολικά €1 δις.
Οι μεν από το πρώτο πακέτο Αλογοσκούφη, οι δε από τη χρήση των δημόσιων τηλεοπτικών συχνοτήτων. Θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι σημαδεμένοι του Μνημονίου τους τραπεζίτες και τους καναλάρχες για να σωθεί η Ελλάδα; Αυτό το τεράστιο ψέμα διακινούν, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολή, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Προχώρησε δε την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού συμπεραίνοντας "Η πολιτική ευθύνη της μοιραίας τριανδρίας είναι ενιαία, αδιαίρετη και αμετάθετη. Όσα τερτίπια κάνουν για να ξεγελάσουν. Είναι τρεις στη συσκευασία του ενός. Γιατί όποιος πραγματικά διαφωνεί δε κάνει νάζια. Δεν είναι τραβάτε με κι ας κλαίω. Όποιος διαφωνεί, δεν εγκρίνει τα μέτρα και δεν τα ψηφίζει. Καθαρές κουβέντες. Και ας προσέξουν οι δυο Σάντσο Πάντσο του κ. Σαμαρά. Στη προηγούμενη περίοδο, αυτοί που δήθεν διαφωνούσαν και ζάλιζαν τον κόσμο, αλλά στο τέλος υποχωρούσαν και ψήφιζαν, είχαν τη χειρότερη τύχη. Γιατί ο λαός μας τη κοροϊδία δε την αντέχει. Δεν ανέχεται να του υποτιμούν τη νοημοσύνη".


Από NEWS 247 | News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: