Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα καταστήματα Carrefour-Mαρινόπουλος καταγγέλλει τους εκπροσώπους της επιχείρησης ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο...
τμήμα ασφαλείας των καταστημάτων της Carrefour-Mαρινόπουλος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πολλά χρόνια. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 η επιχείρηση ΑΡΝΕΙΤΑΙ την παροχή των υπηρεσιών τους στα καταστήματά της, δια μέσω των αντιπροσώπων της, προχωρώντας ουσιαστικά σε προφορική καταγγελία των συμβάσεών τους. Κατά συνέπεια και καθώς δεν προχώρησε σε απολύσεις, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν τη νόμιμη αποζημίωσή τους και δεν μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.
Με το εφεύρημα της ανάθεσης της φύλαξης των καταστημάτων, αποκλειστικά σε εξωτερικό συνεργάτη (εταιρία SECURITY) και χωρίς να υπογραφεί νέα σύμβαση εργασίας με τα νέα δεδομένα και όρους, αναγκάζουν τους υπαλλήλους να εργαστούν σε μία άλλη εταιρία χωρίς να ερωτηθούν.
Οι υπάλληλοι έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελία του συμβάντος στην Επιθεώρηση Εργασίας και μέσω της δικαστικής οδού, ζήτησαν από τους εκπροσώπους της επιχείρησης να δείξουν σεβασμό στις υφιστάμενες συμφωνίες και τους ισχύοντες νόμους.
Επίσης δρομολογούνται δυναμικές κινητοποιήσεις από τους περίπου 60 εργαζομένους στα τμήματα ασφαλείας στα καταστήματα Carrefour-Μαρινόπουλους, σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: