Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή από ΔΗΜ.ΑΡ. για Χρυσή Αυγή. Καλές οι ερωτήσεις αλλά ο αγώνας δίνεται στο δρόμο

Καλή και ωραία είναι η θεσμική δουλειά, η παρέμβαση εντός των αστικών θεσμών πλην όμως έχει αποδειχτεί ότι είναι αναποτελεσματική για να μην πω ότι είναι και πολύ βολική για όσους θέλουν να ενδύονται πολιτικά με αριστερό μανδύα αλλά στην πράξη υπηρετούν το σύστημα.
Ο λόγος για την ΔΗΜ.ΑΡ. που αντέδρασε σε γρήγορο πολιτικά χρόνο και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν ανύποπτοι μετανάστες στους συρμούς του ΗΣΑΠ από τους δολοφόνους Χρυσαυγίτες, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι.
Είναι σαφές ότι εκτός των θεσμικών παρεμβάσεων μεγαλύτερη αξία και πιο πρακτικό είναι να κατέβουν...οι Αριστεροί, όσοι νιώθουν την ανάγκη δηλαδή, στο δρόμο για να αναγκάσουν τους δολοφόνους ναζιστές να κρυφτούν στις φωλιές του. Απλά πράγματα. Κι ας μη βγει και πει ότι δεν είναι δημοκρατικό φαινόμενο το κυνήγι των δολοφόνων γιατί θα είναι τουλάχιστον αστείο επιχείρημα.
Η ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του ΗΣΑΠ το βράδυ του Σαββάτου 28/02/12: «οργανωμένη ομάδα 20 ατόμων της «Χρυσής Αυγής» με κουκούλες και ρόπαλα επιβιβάστηκαν σε συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στον σταθμό Μοναστηράκι και περνώντας από βαγόνι σε βαγόνι φωνάζοντας συνθήματα και βρίζοντας έψαχναν και κτυπούσαν αμέριμνους μετανάστες που ήταν επιβάτες του συρμού». Υπογραμμίζουν δε ότι είναι η δεύτερη φορά που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα βίας στους συρμούς του ηλεκτρικού.

Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι το ίδιο βράδυ δεκάδες μέλη της ίδιας οργάνωσης προκαλούσαν τους πολίτες με υβριστικά συνθήματα στους συρμούς και τους σταθμούς του μετρό Ευαγγελισμός, Αμπελόκηποι, Μέγαρο Μουσικής, Πανόρμου.

Με βάση τα προαναφερόμενα,
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Έχει λάβει γνώση των συγκεκριμένων καταγγελιών και αν ναι σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί;

Έχει ζητήσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των σταθμών του ΗΣΑΠ και του μετρό στους οποίους καταγράφηκαν οι επιθέσεις και η προκλητική συμπεριφορά των μελών της «Χρυσής Αυγής»;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο φασισμός είναι ένα φίδι που θέλει πάτημα στο κεφάλι!
Στους σκατοφασίστες που εκμεταλλεύονται την ανοχή του κοινωνικού συνόλου όμως, η απάντηση είναι μία: Σπάσιμο στο ξύλο! Αρκετά με τα ζόμπι του φασισμού. Στους τάφους, μαζί με τον Χίτλερ, όλο το φασισταριό, που με απειλές και βία, εμποδίζει τις πλειοψηφίες να εκφραστούν, καταστρέφει ό,τι κάνει το..
υπόλοιπο 99% και ασχημονεί σε ότι δεν εγκρίνει αυτό!!! Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτά τα ζώα. Κάποτε πρέπει να συντριβεί ο φασισμός. Κάποιος πρέπει -κι αυτό γίνεται μόνο με τη βία- να τους πείσει ότι 10-20 σκατοφασίστες δεν μπορούν να επιβάλλουν δια της βίας τις σκατοαπόψεις τους ή να καταστρέφουν αυτό που το κοινωνικό σύνολο κάνει.
Το γελοίο πολιτικό μας σύστημα τι λέει; Θα προστατεύει για πολύ ακόμη τα βρωμερά φασιστάκια; Από τα ακραία τομάρια που βιαιοπραγούν συνεχώς ανενόχλητα, επειδή αυτοπροσδιορίζονται ως "αριστεροί"; Δηλαδή αν ένας σιχαμένος παιδεραστής φωνάξει την ώρα της σύλληψης "είμαι αριστερός", θα τον απαλλάξουμε; Το έγκλημα καθορίζει την ποινή, ή αυτό που δηλώνει ο εγκληματίας;
Χρήστο Παπουτσή τι λες; Γιώργο Παπανδρέου; Αντώνη Σαμαρά; Αλέκα; Αλέξη;
Φασίστες εμπόδισαν την ανέγερση αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα.
Δείτε το θέμα εδώ: http://toaftonoito.blogspot.com/2012/02/blog-post_3236.html