Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- Σε κινητοποίηση για Νοσοκομείο και ΙΚΑ καλεί το Εργατικό Κέντρο

Σε αγωνιστική κινητοποίηση καλεί τους Ναουσαίους το Εργατικό Κέντρο για να εμποδιστεί η αποφασισμένη πολιτική της Κυβέρνησης και η οποία υπηρετείται από τους βουλευτές του νομού (ΠΑΣΟΚ -ΝΔ) και το δήμαρχο της πόλης Τ. Καραμπατζό (ΠΑΣΟΚ) με αποτέλεσμα να κλείσουν Νοσοκομείο και ΙΚΑ και να οδηγηθούν, όπως χαρακτηριστικά λέει στην ανακοίνωσή του, οι ασφαλισμένοι στα χέρια της ιδιωτικής υγείας.
Η ανακοίνωση του ΕΚ Νάουσας είναι:

"Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ενημέρωσε και οργάνωσε συγκεντρώσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, αποκλεισμούς ταμείων και παραστάσεις ενάντια στις επιδιώξεις κυβέρνησης – Τρόικας – ΕΕ να συγχωνεύσει, να κλείσει νοσοκομεία και ΙΚΑ, να μετατρέψει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

Συγκέντρωσε στοιχεία από ΙΚΑ και Νοσοκομείο Νάουσας και ανάδειξε τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό , διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Με απόφαση της κυβέρνησης: Μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων κατά 350δις 300χιλιάδες ευρώ το 2011 και 300 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015.
Καταργήθηκαν 3.000 κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία, συγχωνεύτηκαν 330 κλινικές, παραδόθηκαν 550 κρεβάτια σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μετακινήθηκαν 600 κλινικοί γιατροί, κλείνουν 132 παραρτήματα του ΙΚΑ.
Μειώθηκαν οι μισθοί των υπαλλήλων, εντατικοποιήθηκε η εργασία, παραδόθηκαν σε εργολάβους υπηρεσίες του Νοσοκομείου – ΙΚΑ.
Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε αυτοτελείς – αυτοχρηματοδοτούμενους οργανισμούς, πληρώνουμε είσοδο και γιατρούς μέσα στο νοσοκομείο.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας έφερε το πρόβλημα στο δημοτικό συμβούλιο, η πλειοψηφία όμως του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε την πρότασή μας:

Α) να καταδικάσει τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης,
Β) να μη ψηφιστεί ο νόμος που μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις,
Γ) να μην ισχύσει το χαράτσι των 5€ για είσοδο στο νοσοκομείο,
Δ) να γίνουν προσλήψεις σε νοσοκομείο και ΙΚΑ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής,
Ε) να μην επιτρέψουμε να συγχωνευτούν κλινικές και Νοσοκομεία,
ΣΤ) να μετατραπούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σε ΙΚΑ – Νοσοκομείο σε μόνιμους εργαζόμενους.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες, όπως τονίσαμε και στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, το έχει δρομολογήσει, δεν είναι κρυφό,
Να κλείσει το ΙΚΑ Νάουσας
Να συγχωνεύσει – κλείσει κλινικές και Νοσοκομεία
Να δώσει νέα προνόμια σε ιδιωτικές κλινικές και εξεταστικά κέντρα που ληστεύουν ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.
Κόπηκαν με τον ΕΟΠΥΥ φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες.
Έμειναν απροστάτευτοι και αγιάτρευτοι εκατοντάδες άνεργοι και ανασφάλιστοι και στην περιοχή μας.

ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ Μειώθηκαν οι γιατροί σε ΙΚΑ και Νοσοκομείο, θα φύγουν κι άλλοι.
Δεν μπορούν να λειτουργήσουν με στοιχειώδη επάρκεια οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Πηγή του προβλήματος είναι η συγκεκριμένη πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία, η Νάουσα δεν αποτελεί εξαίρεση.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ Μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να μην κλείσει ΙΚΑ – Νοσοκομείο ή κλινικές. Αυτό κάνουμε χρόνια τώρα.

ΟΜΩΣ
Με τους βουλευτές του νομού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) που συγκροτούν την Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, που ψήφισαν και τσάκισαν το δικαίωμα στην Υγεία – Πρόνοια, μαζί με τον Δήμαρχο (ΠΑΣΟΚ) που όχι μόνο συμφωνεί με αυτή την πολιτική, αλλά την υλοποιεί χωρίς παρέκκλιση, δεν μπορούμε να είμαστε συνδιοργανωτές σε συλλαλητήρια και πορείες παρωδία που σκοπό έχουν την εκτόνωση της οργής και αγανάκτησης που δικαιολογημένα νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Το πρόβλημα της υγείας – Νοσοκομείου – ΙΚΑ δεν είναι ζήτημα γνωριμιών, δημοσίων σχέσεων, ούτε λύνεται στα γραφεία υπουργών ή διοικητών.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ Αποτελεί στόχο πάλης η δημόσια , δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις και συνδέεται άμεσα με την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

ΚΑΛΟΥΜΕ Συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ την Πέμπτη 9 Φλεβάρη, ώρα 11.30 το πρωί

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Τον αγώνα με απεργία που θα ανακοινώσουμε άμεσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: