Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ Ο ΘΑΝ. ΤΣΙΑΠΛΑΣ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο Γ. ΣΠΥΡΙΔΗΣ

Με σημερινή απόφασή του, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Αθανασίου Τσιάπλα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Στη δήλωση παραίτησης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών νέου Δήμου Αλεξάνδρειας» αναφέρει τα εξής:
«ΔΗΛΩΣΗ
του Τσιάπλα Αθανασίου

ΠΡΟΣ
τον Δήμαρχο του Δήμου Αλεξάνδρειας
κ. Φ. Δημητριάδη
Δια της παρούσης σας υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου στο Δ.Σ. του Δήμου Αλεξάνδρειας. Σας παρακαλώ να προβείτε για τις απαραίτητες ενέργειες.
Αλεξάνδρεια, 9/1/2012
Με τιμή
Τσιάπλας Αθανάσιος».


Με την αποδοχή της παραίτησης από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, η οποία σύμφωνα με το νόμο γίνεται από το δήμαρχο, ο κ. Τσιάπλας εκπίπτει αυτοδικαίως από κάθε ιδιότητα που κατείχε ως δημοτικός σύμβουλος – μεταξύ αυτών και από το αξίωμα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.
Ήδη ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με την 238/ΕΠ/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας, κάλεσε εγγράφως τον επιλαχόντα (πρώτο αναπληρωματικό) του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών νέου Δήμου Αλεξάνδρειας», κ. Γεώργιο Σπυρίδη, να παρουσιαστεί εντός πέντε (5) ημερών στο δημαρχείο για να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του, ως δημοτικός σύμβουλος.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 30 Δεκεμβρίου 2011, ο κ. Ιωάννης Γκιουρτζής υπέβαλε παραίτηση* από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, «λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων», όπως αναφέρει, αλλά «θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος θέλοντας να βοηθήσει το έργο της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας».
Για την αποδοχή της παραίτησης του κ. Γκιουρτζή από το αξίωμα του προέδρου, αρμόδιο να αποφανθεί είναι το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο, όπως έχουν οι εξελίξεις, αναμένεται να συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση – πιθανότατα την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα και πάντως μετά την ορκωμοσία του κ. Σπυρίδη – για να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο και το νέο γραμματέα του σώματος. Τη σχετική πρόσκληση θα εκδώσει ο, τελών υπό παραίτηση, πρόεδρος, δεδομένου ότι η οριστική αποδοχή της παραίτησής του από το αξίωμα του προέδρου γίνεται αφότου πληρωθεί η θέση του (παρ. 7, άρθρου 64 Ν.3852/2010).
Σημειώνεται ότι στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί σύμβουλος από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ ως γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί σύμβουλος από δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα είτε ο κ. Χρήστος Αλευράς είτε ο κ. Γεώργιος Σπυρίδης – εφόσον έχει προηγηθεί η ορκωμοσία και η νόμιμη κλήση του στη συνεδρίαση.


* [ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ κ. Γκιουρτζή ]

Αλεξάνδρεια, 30/12/2011


κ. Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με την παρούσα επιστολή μου, σας ανακοινώνω ότι αποχωρώ από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ο «Καλλικράτης»δημιούργησε μεγάλους σε έκταση και πληθυσμό Δήμους όπως επίσης και τεράστιες υποχρεώσεις εκ μέρους των αιρετών που ασκούν διοίκηση.
Επειδή για το έτος 2012 οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ με τα του Δήμου και επιπλέον η προσοχή και ο χρόνος μου θα είναι ελλιπής ως προς την εκπλήρωση των καθηκόντων μου παίρνω την απόφαση αυτή.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει και πιστεύω, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις μου, να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διότι και οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι πολύ συχνές, αλλά και διότι λαμβάνοντας αντιμισθία, πρέπει να βρίσκεται καθημερινά και πάρα πολλές ώρες στο Δημαρχείο.
Για αυτό το λόγο και μόνο αποχωρώ.
Θα παραμείνω Δημοτικός Σύμβουλος θέλοντας να βοηθήσω το έργο της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Παραμένω ενεργός στην πολιτική ζωή του τόπου μου τιμώντας την ψήφο που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου.
Δε χρειάζεται να είναι κανείς Αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος, και να «δένεται» με την καρέκλα, για να βοηθήσει τον τόπο που αγαπά.
Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης, καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου που βοήθησαν στο να επιτελώ αξιοπρεπώς το λειτούργημα αυτό, ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτιο Δημητριάδη, που με πρότεινε για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον τεράστιο αυτό νεοσύστατο Δήμο και να γνωρίζει ότι θα συμπορευτούμε μαζί ως το τέλος, δημιουργώντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον δικό μας αλλά και των παιδιών μας.

Με τιμή
Ιωάννης Γκιουρτζής

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den 8a eperepe o k. tsiaplas na ekshghsei toys logoys ths paraithshs toy? an eklegotan dhmarxos 8a ekane to idio? telika ypopsiazomai oti h ypopshfiothta toy os ypopshfios dhmarxos htan sthmenh gia na mh eklegei o gkionoglou.

Ανώνυμος είπε...

΄Ντροπή σας παπατζίδες!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη η ενέργεια σας κ Τσιάπλα. Δυστυχώς σας ψήφισα, όχι γιατί ήσασταν ο καλύτερος, αλλά προς στιγμή είπα ότι ως τρίτος πόλος θα ήσασταν η καλύτερη λύση για μένα τον ψηφοφόρο που δεν ήθελα ούτε Γκιόνογλου, αλλά και ούτε Δημητριάδη. Βέβαια πολλά είχανε ακουσθεί εκείνο τον καιρό για την υποψηφιότητα σας, δεν ήθελα να τα πιστέψω, τώρα όμως με την ενέργεια τις παραίτησης σας, σας θεωρώ ικανό για όλα όσα ακούσθηκαν. Και όπως αντιλαμβάνεσθε, τα περί προσωπικών λόγων που επικαλείσθε στην παραίτηση σας, μπορούν να θεωρηθούν από αστεία, έως φαιδρά. Λυπάμαι όμως υπήρξατε ανάξιος τις εμπιστοσύνης μου.

Ανώνυμος είπε...

τι να μην παραιτηθεί βρε ο ανθρωπος με αυτους εκει μέσα.... εχουν καταλύσει τη δημοκρατία και οι σκηνές που βλέπουμε είναι χειρότερες της χουντας! Οσο για τον Γκιουρτζη καλά έκανε και αυτός γιατί ήδη μετανοιωσε για την υποψηφιοτητα του στο ψηφοδέλτιο Δημητριαδη. Ευτυχως προλαβαίνει να σωσει το ονομα του!