Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ

Ερωτήματα "καρφιά" θέτει η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Ημαθίας προς τους συναδέλφους της και αφορούν στους δυο αιρετούς που είναι μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και βέβαια ανήκουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι:

Ρώτα τους, συνάδελφε μου…

Ε, συ, συνάδελφε μου,
εσύ ναι, που σκυθρωπό και άκεφο σε...συναντώ κάθε μέρα στο σχολείο,
που σου στέρησαν το χαμόγελο, την ελπίδα σου, το μέλλον των παιδιών σου.
Σε σένα, συνάδελφέ μου, απευθύνομαι, ναι, σε σένα που κοιτάς με δέος τη μισθολογική σου κατρακύλα, που ‘χεις χάσει σχεδόν το 40% του μισθού σου για να «σωθεί» όπως σου είπαν η ήδη χρεοκοπημένη χώρα ενώ παράλληλα τα χαράτσια και οι φόροι σε πνίγουν.
Σε σένα, συναδέλφισσά μου, μιλώ, που μόλις πλήρωσες το γιατρό του παιδιού σου από την άδεια σου τσέπη ενώ ταυτόχρονα το κράτος ξεδιάντροπα σού κρατά κάθε μήνα εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σε σένα, συνάδελφε μου, απευθύνω το λόγο, που σου έφεραν τον σύγχρονο επιθεωρητισμό και το βαθμολόγιο στο σχολείο.

Συνάδελφε μου, αν πάρει το μάτι σου κάπου εκεί στο σχολείο τους δύο αιρετούς μας στο ΠΥΣΠΕ Ημαθίας να έρχονται για ενημέρωση (οι κακές γλώσσες λένε πως βγήκαν παγανιά γιατί τρίζουν επικίνδυνα πια οι καρέκλες τους),
αν τους δεις, λοιπόν, χέρι – χέρι (μη σε ξενίζει αυτό, σκέψου πως τα κόμματά τους χέρι – χέρι με τους ακροδεξιούς του Καρατζαφέρη συγκυβερνάνε)

Ρώτα τους, συνάδελφέ μου, να σου πουν:

Πόσα χρόνια είναι διευθυντές και πόσα χρόνια έχουν να μπουν σε τάξη για μάθημα;

 Ζήτα να σου πουν το βαθμό κατάταξής τους και να σου δείξουν το εκκαθαριστικό του μήνα και σύγκρινέ τα με το δικό σου φτωχολόγιο.

 Ρώτα τους αν υπάρχει στους 14 μήνες της θητείας τους μια απόφαση του ΠΥΣΠΕ για την οποία να διαφώνησαν με τη διοίκηση (προϊστάμενο) και να έχει καταγραφεί η σχετική διαφωνία στα πρακτικά του ΠΥΣΠΕ και ζήτα τους να την κοινοποιήσουν στα σχολεία.

 Ζήτα να σου εξηγήσουν το φαινόμενο της μόνιμης αριστείας των συνδικαλιστών ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στις κρίσεις επιλογής διευθυντών. Ρώτα τους πώς δικαιολογούν την άριστη βαθμολογία σε όσους υποψήφιους δεν είχαν βάσει αντικειμενικών κριτηρίων καμιά ελπίδα για να πάρουν διευθυντική θέση, ενώ την ίδια ώρα οι περισσότεροι από όσους τελικά έγιναν διευθυντές δεν πέτυχαν αντίστοιχες επιδόσεις.

 Ρώτα τους, συνάδελφέ μου, ποιος τους εξουσιοδότησε να βαθμολογούν συναδέλφους;

 Ρώτησέ τους αν από τη θέση του διευθυντή σχολικής μονάδας θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους μας.

 Ρώτα τους, τέλος, συνάδελφέ μου, αν ανήκουν ακόμα στην ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ).

Κι όταν πάρεις όλες σου τις «απαντήσεις», συνάδελφέ μου, αναλογίσου αν στην τελική το πρόβλημα της καρέκλας τους που τρίζει σε αφορά!

Α.Ε.Κ. Π.Ε. Νομού Ημαθίας
http://aekpeima.blogspot.com
aekpeima@gmail.com
Επικοινωνία:  6977685777 & 6945154637

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβοοοο!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά και ορθά ερωτήματα θέτει η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση. Για την ακρίβεια θέτει τα δάχτυλα επί τον τύπον των ήλων. Αιρετοί μόνιμοι διευθυντές, συναλλάσονται ασταμάτητα με τη διοίκηση βολεύοντας εαυτούς και οικείους. Κι αν ο ένας μας αιρετός κράτησε τα προσχήαμτα και δεν έγινε διευθυντής, ο άλλος της ΠΑΣΚ είναι διευθυντής σχεδόν δεκαετία και πιο πριν ήταν στο γραφείο της Αθμιας. Η σχολική τάξη είναι κάτι άγνωστο για αυτόν, αλλά φταίμε εμείς που τους ψηφίσαμε. Φταίμε εμείς που ανεχτήκαμε την υφαρπαγή της ψήφου μας με γαλιφιές και γλοιώδεις "ψευτοαγκαλιές".
Πιστεύω πως σήμανε πια και για αυτούς η ώρα της ανατροπής. Στις εκλογές που έρχονται πρέπει οι συνάδελφοι με τη ψήφο τος να τους πουν: "Αρκετά, κύριοι αιρετοί, στις τάξεις σας ολοταχώς!!!"