Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφενός επισημαίνει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους εργαζόμενους του χώρου με την διακοπή των συμβάσεων και αφετέρου διεκδικεί και απαιτεί δημόσια δωρεάν υγεία.
Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι:

Η πρόσφατη απόφαση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για διακοπή των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αποτελεί ακόμα ένα δυσβάστακτο γεγονός στις τόσες άλλες επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια το εισόδημα των εργαζομένων.
Σαν να μην ήταν αρκετά τα πλήγματα της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων, που εφαρμόζεται σε αγαστή συνεργασία με τις επιταγές που εκπορεύονται από Ε.Ε., τρόικα και ΔΝΤ, μια πολιτική
α) που έχει επιφέρει ανεπανόρθωτα πλήγματα σε μισθούς, συντάξεις,
β) επιβάλλει πολλαπλά χαράτσια,
γ) εφαρμόζει το Νέο Μισθολόγιο- Βαθμολόγιο, που οδηγεί στην μισθολογική κατρακύλα όλων μας,
δ) επιφέρει δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό,
ε) επεξεργάζεται τον τρόπο που θα στείλει στην «εφεδρεία», ουσιαστικά απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δεχόμαστε νέο χτύπημα στην ιατροφαρμακευτική μας κάλυψη.
Ενώ ως εργαζόμενοι πληρώνουμε κανονικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν αποδίδουν ως οφείλουν , άμεσα και γρήγορα, τις ανάλογες αμοιβές-αποζημιώσεις στους συμβεβλημένους με το Δημόσιο γιατρούς.
Η πολύμηνη, αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική και επιστημονική απαξίωση του γιατρού αλλά ιδιαίτερα την περιφρόνηση της κυβέρνησης απέναντι στον εργαζόμενο ως ασθενή, ο οποίος αν και πληρώνει με το παραπάνω τις εισφορές του, εισπράττει τελικά ως αντίτιμο την κυβερνητική αναλγησία και σ’ αυτό το ζήτημα.
Άμεσο θύμα τελικά αυτής της πολιτικής είναι ο ασφαλισμένος ασθενής που σήμερα όλο και πιο δύσκολα ανταποκρίνεται στις βασικές του ανάγκες.
Όμως το πρόβλημα σήμερα είναι γενικότερο και αφορά το σύνολο των εργαζομένων.
Οι υπηρεσίες υγείας δέχονται με τη σειρά τους ένα ανελέητο χτύπημα και στόχος των κυβερνώντων είναι αφενός η παροχή όλο και λιγότερο δημόσιων και δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών και αφετέρου η παραπέρα ενίσχυση, με προκλητικό μάλιστα τρόπο, του Ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα στο χώρο της υγείας.
Τα προβλήματα θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία από τις αρχές του χρόνου του ΕΟΠΥΥ , στον οποίο προβλέπεται από το νόμο να υπάρξουν μειώσεις στις παρεχόμενες δημόσιες-δωρεάν υπηρεσίες καθώς και μειώσεις στον αριθμό των συμβεβλημένων με τον νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ γιατρών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Την άμεση πληρωμή των συμβεβλημένων με το Δημόσιο γιατρών. Την επαναλειτουργία της σύμβασης γιατρών και ασφαλισμένων του δημοσίου
• Την επάνδρωση του ΟΠΑΔ Ημαθίας με επιπλέον προσωπικό , ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο έργο του
• Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100% και παράλληλη κατάργηση του ΕΟΠΥΥ
• Κάλυψη όλων των αναγκαίων ιατρικών-εργαστηριακών εξετάσεων από το κράτος, χωρίς κανέναν περιορισμό. Καμία συμμετοχή από τους ασφαλισμένους
• Πραγματική Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους τους εργαζόμενους συνταξιούχους και ανέργους.
• Την πλήρη, ουσιαστική και δωρεάν λειτουργία των Νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: