Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τσίπρας: Θα λογοδοτήσουν απέναντι στο λαό

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε σήμερα την κυβέρνηση, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των ιατρικών συλλόγων της χώρας, ότι με τις αλλαγές που προωθεί στον χώρο της Υγείας έχει ως στόχο "τη μεταφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε λίγα χέρια, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα".

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι "στην εποχή του μνημονίου όσοι έχουν λεφτά θα περιθάλπτονται σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και όσοι δεν έχουν, θα πετιούνται στον Καιάδα του ΕΟΠΥΥ, όπου θα στοιβάζονται πάνω από 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, σε ένα σύστημα υποβαθμισμένο, με λιγότερους και χειρότερα αμειβόμενους γιατρούς, σε ένα σύστημα όπου θα μεταφέρεται όλο το κόστος της διάλυσης και της κατάρρευσης των δημόσιων κοινωνικο-ασφαλιστικών δομών υγείας στον ασφαλισμένο".

Εκτίμηση του κ. Τσίπρα είναι ότι στόχος του μνημονίου και αυτών των πολιτικών, είναι να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις, ώστε "να συσσωρεύεται ο πλούτος σε ολιγοπώλια και στον τομέα της υγείας - άμεσος στόχος είναι η εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών και η μεταφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε λίγα χέρια, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα".

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μπει "ένα φρένο" σε αυτή την πολιτική και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος και η κυβέρνησή του, "αυτοί που με ιδιαίτερο κυνισμό λεηλατούν και απαλλοτριώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν καμία λαϊκή εντολή και καμία εξουσιοδότηση να συνεχίζουν αυτό το καταστροφικό έργο και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν απέναντι στον ελληνικό λαό"

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: