Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Π. Τατούλης: Προσφυγή στην Κομισιόν για το ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ, αναφέροντας σε επιστολή του προς τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ πως το τέλος παραβιάζει το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις για κατοχύρωση του σεβασμού περιουσίας και ιδιοκτησίας, καταγγέλλοντας....
επίσης διπλή φορολόγηση αλλά και ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε ανώνυμη εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο Π. Τατούλης χαρακτηρίζει στην επιστολή του αντισυνταγματικό το τέλος, γιατί παραβιάζονται και οι διατάξεις του Συντάγματος και των διεθνών συμφώνων που κατοχυρώνουν το σεβασμό της περιουσίας και της ιδιοκτησίας, καθώς επιβάλλονται υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία, είτε αυτή παράγει εισόδημα είτε όχι «οδηγώντας ουσιαστικά σε αποστέρησή της».

Ο Π.Τατούλης αναφέρει επίσης ότι η ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε ανώνυμη εταιρεία όπως είναι η ΔΕΗ, παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών, καθώς και τη φορολογική ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας.

Στην επιστολή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικεντρώνει επίσης την κριτική του και στο ότι γίνεται διπλή φορολόγηση του ίδιου αντικειμένου εντός του ίδιου έτους.

ΤΟΒΗΜΑ