Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ

«Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά που αντικειμενικά δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο μέσω της ΔΕΗ αλλά δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν μεγαλο-οφειλέτες πίσω από τη δυστυχία» λέει στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Π. Οικονόμου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι... εντός των ημερών θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα εάν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για την πληρωμή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το τι ακριβώς θα γίνει με εκείνες τις περιπτώσεις που οι καταναλωτές πληρώνουν μόνον το λογαριασμό της ΔΕΗ: «Η επιλεκτική εξόφληση του λογαριασμού είναι ερμηνεία εκείνου που πληρώνει. Δεν κάνουμε παιχνίδια εδώ» είπε ο Παντελής Οικονόμου σημειώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις πίσω από εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν κρύβονται πολλοί μεγαλο-οφειλέτες που δεν πλήρωναν τη ΔΕΗ και πριν επιβληθεί ο φόρος.

Ενόψει των συζητήσεων με την τρόικα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στο τραπέζι η κυβέρνηση θα βάλει στο τραπέζι όλα τα θέματα και ειδικά τη μείωση των μισθών που όπως είπε, «έχει ήδη ειπωθεί ότι δεν βγάζει πουθενά».

«Κάποιοι φοβήθηκαν και τα παράτησαν. Εμείς δεν τα φορτώσαμε στον κόκορα επιλέξαμε να κάνουμε τους κακούς, νομίζω όμως ότι η προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός φαίνεται και θα πρέπει να εξηγηθεί» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα τώρα γιατί όπως υποστήριξε «αντικειμενικά είναι ανέφικτο να γίνουν εκλογές το Φεβρουαρίου».

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ποιος εγγυάται το πότε θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση; Αν στο διάστημα αυτό χρειαστεί το οποιοδήποτε μέτρο δεν θα το πάρουμε;» τόνισε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: