Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας - o ρόλος του ΛΑΟΣ

Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας οι φήμες για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου σχήματος, αλλά και των κομμάτων που θα συμμετέχουν φούντωσαν για τα καλά.

Στην πραγματικότητα τα σενάρια υπήρχαν εδώ και μέρες, με επικρατέστερο την
....
ανάληψη της ηγεσίας από τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η καταρχήν άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί με το ΠΑΣΟΚ, στρέφει στην προσοχή στα μικρότερα κόμματα, εκτός ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης αποκλείουν κάθε συνεργασία.

Έχει καταλήξει σε πρόσωπο ο ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι η συμμετοχή του κόμματός του θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο που θα προταθεί για πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΛΑΟΣ έχει καταλήξει στον άνθρωπο που θέλει να αναλάβει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το Reuters ανέφερε ότι ο κ. Καρατζαφέρης τείνει προς τον κ. Βενιζέλο.

"Πρέπει να ακούσουμε τις προθέσεις του πρωθυπουργού, και να μην κλείσουμε την πόρτα στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν ακούσω δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις" δήλωσε.

Και στο βάθος Παπανδρέου...

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στις συζητήσεις, ωστόσο το από το περιβάλλον της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διαμηνύουν ότι "μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχει η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση μείζονος εθνικής ανάγκης όπως την εννοούμε εμείς".

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πάντως στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, λόγω των κρίσιμων συνεδριάσεων στα όργανα της ευρωζώνης.

Έτσι, με βάση τις πιεστικές ημερομηνίες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα σε τρεις ημέρες! Αν δεν καταλήξουν δηλαδή σε συμφωνία πολύ σύντομα, είναι πθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει στη θέση του για αρκετό καιρό ακόμα.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: