Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

LIBERATION: "Η Ελλάδα παίζει κορόνα γράμματα το ευρώ"

Με την λέξη "χάος" γραμμένη με ελληνικά, κεφαλαία γράμματα, η γαλλική εφημερίδα Liberation δημοσιεύει σήμερα Τετάρτη ένα μεγάλο αφιέρωμα για το πως η αναγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα έχει τρομοκρατήσει αγορές και Ευρωζώνη....
Στο δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα τονίζει πως η Αθήνα "παίζει κορώνα – γράμματα" το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της Ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού, ενώ αναφέρεται αναλυτικά στα γεγονότα που μεσολάβησαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα το βράδυ ως τη στιγμή που αποφασίσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να προσκληθεί στη σύνοδο των G20 ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά για να δώσει εξηγήσεις στους εταίρους του για τις κινήσεις του.

Η εφημερίδα γράφει πως η απόφαση για δημοψήφισμα επί της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Κορυφής έσπειρε τον πανικό στις αγορές και απ΄άκρου εις άκρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ουσιαστικά συνταράζει την Ευρωζώνη. Την οδηγεί στο … χάος.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: