Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑ στις ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ?

Σκηνές επιβεβαίωσης της μεγάλης εργοδοτικής αυθαιρεσίας που κυριαρχεί στον ιδιωτικό τομέα εξελίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι, έξω από την επιχείρηση Π. Γεωργίου-Εμπορία και Διανομή βιβλίων, στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Χ. Πίψου 3.
Ο εργοδότης και ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης, κατέθεσαν...
 μήνυση ενάντια σε μέλη της διοίκησης του σωματείου Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, που πήγαν στην επιχείρηση, με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για σοβαρά εργασιακά τους προβλήματα. Το επιχείρημα του εργοδότη ήταν ότι το σωματείο παρενόχλησε τους εργαζόμενους και παραβίασε το επιχειρησιακό άσυλο ( στις μέρες μας η Διαμαντοπούλου καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και αναδεικνύετε το επιχειρησιακό άσυλο !!).Έτσι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, 11 συνδικαλιστές, μέλη του σωματείου και του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και η αναπληρώτρια γραμμ. του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της Γραμματείας της Αυτόνομης Παρέμβασης.
Η γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης καταγγέλλει την επιχείρηση Π. Γεωργίου, η οποία το προηγούμενο διάστημα, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους μετέτρεψε τις συμβάσεις εργασίας τους, από πλήρους απασχόλησης σε μερική, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις εντολές της τρόικας και της εργοδοσίας νομοθέτησε.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί: Σήμερα 13/11/2011 κάλεσε τους εργαζόμενους- και με πρόσχημα την κρίση και την απειλή της πτώχευσης- επιχειρεί να τους εξαναγκάσει να απεμπολήσουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα , με συνέχιση της μερικής απασχόλησης, μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους, μη εφαρμόζοντας την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.
Η γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 1264/82 , που ρητά ορίζουν ότι η συνδικαλιστική δράση είναι νόμιμη και μέχρι τώρα τουλάχιστον ,προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας μας.
Η γραμματεία της Α.Π. καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους , για να σταματήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, για να περάσει η Δημοκρατία στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, ιδιαίτερα σήμερα, που το μαύρο μέτωπο ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό μας συγκροτήθηκε και επίσημα πια, με τον σχηματισμό κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τη ουσιαστική στήριξη των τραπεζιτών και της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: