Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σε διήμερη πολιορκία διαδηλώσεων η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Συλλαλητήρια ετοιμάζουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, τα πρωτοβάθμια σωματεία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, εν όψει της ψήφισης της πρότασης διεξαγωγής δημοψηφίσματος.Συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση διοργανώνουν την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία....
Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς τονίζει:

"Ο λαός ενωμένος θα νικήσει την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από την κυβέρνηση, την τρόικα, το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Η λαϊκή οργή για τις εφαρμοζόμενες βάρβαρες και κατεδαφιστικές πολιτικές και για τη νέα δανειακή σύμβαση με τους ακόμα πιο σκληρούς και ανθρωποκτόνους μνημονιακούς όρους και την ταπεινωτική επιτροπεία της χώρας μας που τη συνοδεύουν, δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκφοβισμούς και εκβιασμούς του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες με τους αγώνες και την ψήφο τους θα διώξουν την κυβέρνηση, την τρόικα και τις πολιτικές τους και θ’ ανοίξουν μία θετική διέξοδο για το λαό και τη χώρα μας".

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα του λαού

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν:

"Οι συνεχόμενες, μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις δημιούργησαν σοβαρές ρωγμές στην κυβέρνηση και στο μέτωπο του μνημονίου. Ήταν αυτές που δρομολόγησαν, ουσιαστικά, τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, που οδηγούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες ώρες ακόμα, είναι απολύτως κρίσιμες. Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι που έχασαν σε μια ημέρα τη ζωή και τα όνειρά τους, οι νέες και οι νέοι, θα είναι αυτοί που θα εμποδίσουν αντιδημοκρατικά σενάρια που δρομολογούνται από εξωθεσμικά κέντρα διαπλοκής και συστημικές δυνάμεις, ώστε να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, και μετά το τέλος της υπό κατάρρευσης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα του λαού, των κοινωνικών κινημάτων, του κόσμου της εργασίας. Όλοι και όλες στους δρόμους. Την Πέμπτη 03/11, με τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και τις επόμενες ημέρες, ώστε να πέσει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση του μνημονίου και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τον τόπο και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν".

Με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του, το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 4 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα. Καλεί σε συμπόρευση ώστε να παρεμβεί ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αποτύχουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ».

Στη συγκέντρωση, της οποίας το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας», θα μιλήσει η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: