Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Τετάρτη, ώρα 7 το βράδυ, μαζευόμαστε η γειτονιά του 4ου δημοτικού σχολείου Νάουσας στο Καφέ του ΚΑΠΗ για να συζητήσουμε για τα χαράτσια. Γι αυτά που μπήκαν και γι αυτά που θα μπούν, αν τους αφήσουμε. Γι αυτά που δεν πληρώθηκαν, γι αυτά που πληρώθηκαν, γι αυτά που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να πληρώσουμε. Γι' αυτά που πρέπει να καργήσουμε.
Αυτές οι συγκεντρώσεις της γειτονιάς, μετά το κεραμοποιείο, τώρα στο 4ο, είναι ό,τι πιο....
ουσιαστικό στην περίοδο που διανύουμε! Ακούγεται πομπώδες και δυσανάλογο με το μέγεθος απεύθυνσης και συμμετοχής. Κι όμως, εδώ, στις γειτονιές, μπορούν να συμβούν όλα. Από το "μικρο" να ξαναβρεθούμε και να σμίξουμε οι άνθρωποι, να εκφραστούμε ελεύθερα, διχως να χρειαζόμαστε το βουλευτή με τους πολιτικαντισμούς του,ουτε τον ινστρουχτορα που θελει να περασει την 'γραμμη 'του,ως το " μεγάλο". Δηλαδή να γίνει το άτομο πολίτης που αποφασίζει και δρά για τη ζωή του. Εδώ είναι όλοι ίσοι, δίνουν και παίρνουν μαθήματα δημοκρατίας. Άμεσης. Και αυτό είναι το ζητούμενο, το πιο χρήσημο, για να πάμε παραπέρα.
Ξεκινώντας από εδώ, μπορούμε να πάμε παντού. Την Τετάρτη, λοιπον, πάμε στο ΚΑΠΗ, σαν τον Μωάμεθ, στο όρος της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: