Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το Ισραήλ απειλεί το Ιράν με επίθεση για τα πυρηνικά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης επίθεσης στο Ιράν άφησε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες λέγοντας ότι μια τέτοια επιλογή είναι πιο κοντά, παρά τον αποκλεισμό μιας τέτοιας πιθανότητας από τον Ν. Σαρκοζί στη σύνοδο των G20 και τις γαλλικές διαβεβαιώσεις ότι δεν....
θα αφήσουν αναπάντητη μια ιρανική απειλή εναντίον του Ισραήλ.
Ο Πέρες απαντώντας σε συνέντευξη σε ερώτημα για το εάν υπάρχει "κάτι που μας φέρνει πιο κοντά σε μια στρατιωτική επιλογή από ό,τι σε μια διπλωματική", είπε: "πιστεύω ότι έτσι είναι, εκτιμώ ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πολλών χωρών κοιτούν το ρολόι που κτυπά και προειδοποιούν τους ηγέτες τους ότι δεν απομένει πολύς χρόνος".

"Το Ιράν πλησιάζει στην απόκτηση ατομικών όπλων και στο χρόνο που απομένει πρέπει να στραφούμε στις άλλες χώρες του κόσμου και να απαιτήσουμε να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους....που δεν είναι απλά να εγκρίνουν κυρώσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει και υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος επιλογών", πρόσθεσε ο Πέρες.

Ισραηλινά ΜΜΕ στο Ισραήλ σε σειρά δημοσιευμάτων τους αυτή την εβδομάδα αποκάλυψαν πληροφορίες και φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση του υπουργικού του συμβουλίου για να διατάξει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: