Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοβουλίες για τη νέα εποχή ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Η "επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ" απασχολεί σειρά κορυφαίων στελεχών του που με συνενετεύξεις τους στον κυριακάτικο Τύπο εκφράζουν ποικίλους προβληματισμούς, με κοινή συνισταμένη όμως την -σε καθεστώς ψυχραιμίας -έναρξη του εσωκομματικού διαλόγου..."Μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης και, συνεπώς, την αποφυγή της χρεοκοπίας, υπάρχει χρόνος για την ανάληψη των αναγκαίων και χρήσιμων πρωτοβουλιών", σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Real News, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης αφού τονίζει ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας έχει διαρραγεί, σημειώνει την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για δίκαιες αλλαγές παντού. "Χωρίς ενοχές, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς στερεότυπα. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την ανασύνθεση και αναβάπτιση της δημοκρατικής παράταξης".

Ο Χάρης Καστανίδης σημειώνει στην ίδια εφημερίδα: "Υπάρχει κανείς που βάσιμα πιστεύει ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω θυέλλης; Τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία κορυφής μέσα στο ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της χώρας χωρίς να ασχολούμαστε άκαιρα με εσωκομματικά θέματα και εσωκομματικές διαφωνίες που συνιστούν απαράδεκτη ομφαλοσκόπηση".

Αμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ζητά ο Κώστας Σκανδαλίδης: "Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εγγυηθεί αυτές τις κρίσιμες προϋποθέσεις. Έχει εθνικό και ιστορικό χρέος να οδηγήσει την παράταξη στη νέα εποχή. Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει αμέσως".

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακό σημείο και πως κρίνεται η πολιτική του υπόσταση και προσθέτει "αλλά είναι πολύ βαθύτερο και συνολικότερο από το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόβλημα , τελικά , πολιτικής ταυτότητας , είναι ζήτημα ανανοηματοδότησης των αξιών του. Είναι η ανάγκη της πολιτικής και ιδεολογικής επαναθεμελίωσης της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης".

Ο Πάνος Μπεγλίτης χαρακτηρίζει αναγκαία την "ανασυγκρότηση και τις αλλαγές επιβεβλημένες", ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαπας εκτιμά ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Από την άλλη πλευρά, Μ. Καρχιμάκης δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα" ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οδηγηθεί στις εκλογές υπό τον Γ. Παπανδρέου και απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας υπενθυμίζει: "ο κ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μέχρι το 2013. Ας μην το ξεχνάμε όλοι μας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: