Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Βία και καταστολή στην Ταχρίρ

Τουλάχιστον 507 διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, τραυματίστηκαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, σύμβολο της αιγυπτιακής εξέγερσης, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν βίαια καθιστική διαμαρτυρία...Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν η κρατική τηλεόραση της χώρας αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν σφαίρες από καουτσούκ, έκαναν ευρεία χρήση χημικών και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, αλλά και της κυβέρνησης των στρατιωτικών. Αντιδρώντας στη βίαιη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις ασφάλειας.

Η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι έγιναν πέντε συλλήψεις για εμπρησμό οχήματος της αστυνομίας.

Tο αντιπολιτευτικό κίνημα "6η Απριλίου" καταδίκασε, σήμερα, τη "βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών", κάνοντας λόγο για ωμότητες και συστηματική χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών".

Η αντιπολίτευση ζητάει να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να παραδοθεί η εξουσία από τους στρατιωτικούς σε πολιτική κυβέρνηση, καθώς και την απόρριψη των προτεινόμενων συνταγματικών τροπολογιών, που επιτρέπουν ενεργό ρόλο των στρατιωτικών στη νομοθετική λειτουργία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: