Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΚ:ΟΧΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

«Δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός»
Οι κυρίαρχες τάξεις όλης της Ευρώπης, πανικοβάλλονται μπροστά στη δύναμη της αντίστασης στην Ελλάδα. Την Τρίτη μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, τα διεθνή χρηματιστήρια κατάρρευσαν προεξοφλώντας το ΟΧΙ από την πλειοψηφία του κόσμου που δεν το βάζει κάτω.....
Την Παρασκευή, τη μέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης, το CNN συγκρίνει τις εξελίξεις στην Ελλάδα με αυτές της Αργεντινής το 2001. «Κινδυνεύει ο Παπανδρέου να φύγει με ελικόπτερο όπως ο Ντελαρούα», τονίζει στις ειδήσεις του το CNN.

Τα επιτελεία της κυβέρνησης και της Ν.Δ. είναι πανικόβλητα μπροστά στην προοπτική οι απεργίες και οι καταλήψεις να ακυρώσουν στην πράξη τη συμφωνία που ψήφισε στις 27 Οκτώβρη η Συνοδός Κορυφής. Η συμφωνία που προβλέπει κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους, δεν θα σημάνει χαλάρωση των επιθέσεων στους μισθούς, στις συντάξεις, στις δουλειές μας, στις κοινωνικές δαπάνες. Τουναντίον προβλέπει δεκαετία πρόγραμμα λιτότητας με μεγαλύτερες επιθέσεις και με ανοιχτή την χρεοκοπία. Στη λίστα της Επιτήρησης έχουν μπει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, και έπεται συνέχεια.

Η αντίσταση των εργατών στην Ελλάδα είναι πηγή έμπνευσης για τους εργάτες και τη νεολαία όλου του κόσμου. Στην Καλιφόρνια το κίνημα «Καταλάβετε την Ουώλ Στρήτ» κατάφερε να κλείσει με «Γενική Απεργία» το λιμάνι του Όκλαντ, όπως στην Ελλάδα.

Μπροστά σ’ αυτές τις δραματικές γι’ αυτούς εξελίξεις, η κυβέρνηση και η Ν.Δ. τρέχουν να μαγειρέψουν μια «μεταβατική» κυβέρνηση για να σώσουν το σύστημα τους από την οργή του κόσμου.

Η απάντηση των εργατών και της νεολαίας δεν είναι η αναμονή αλλά η κλιμάκωση. Έχουμε τη δύναμη να τελειώνουμε και μ’ αυτούς και με το σύστημα τους.

Μαζί με τις απεργίες και τις καταλήψεις ενάντια στην εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες, μπορούμε να αναδείξουμε τα αιτήματα της εναλλακτικής λύσης απέναντι στην κρίση: τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των ΔΕΚΟ που ξεπουλήθηκαν, την απαγόρευση των απολύσεων, την επιβολή εργατικού ελέγχου και αντικαπιταλιστικής ρήξης με το ευρώ και την Ε.Ε.

• Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μια νέα απεργία για να μην περάσει ο προϋπολογισμός, για να μην εγκριθεί η συμφωνία της 27 Οκτώβρη.

• Οργανώνουμε τον γιορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και ξαναθυμίζουμε το σύνθημα που φώναζαν οι αγωνιστές: «Δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός», ξανά επίκαιρο όσο τότε.

• Παλεύουμε για μια αριστερά αντικαπιταλιστική στρατευμένη στην προοπτική της ανατροπής του χρεοκοπημένου καπιταλισμού, που στηρίζει άμεσα τους αγώνες και παλεύει για να αποκτήσουν οι εργάτες τον έλεγχο όλης της κοινωνίας.

sekonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: