Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Οι αντιδράσεις των αρχηγών των κομμάτων της αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ, καθώς και του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το δημοψήφισμα είναι οι εξής:
ΚΚΕ:
«Κάτω η κυβέρνηση.
Εκλογές τώρα. Οχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει....
Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια, για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το "ναι" στη νέα σύμβαση».

ΣΥΡΙΖΑ:
«Τρικ για να παραμείνει για λίγο ακόμη καιρό στην εξουσία.«Θέλει να αποφύγει να πάει σε εκλογές», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας επίσης ότι η υπεκφυγή του πρωθυπουργού συνοδεύεται από μία απόπειρα ανασύνταξης του μπλοκ του Μνημονίου και συσπείρωσης των δυνάμεων που στηρίζουν το Μνημόνιο.

ΔΗΜΑΡ:
«Ψευδώνυμη επιλογή.Ας εγκαταλειφθούν οι ψευδώνυμες επιλογές και ας προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Είναι η πιο έντιμη λύση έτσι όπως είναι η κατάσταση»

ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:
«Οι "αναγγελίες" περί δημοψηφισμάτων με το οποιοδήποτε περιεχόμενο και αν έχουν, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι άλλοθι γι' αυτούς οι οποίοι επιθυμούν μόνο την καρέκλα της εξουσίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: