Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

BILD: "Πάρτε πίσω το ευρώ από τους Έλληνες"

"Πάρτε πίσω το ευρώ από τους Έλληνες", είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild που είναι οργισμένη με την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα....
"Φτάνει πια! Εγγυώμαστε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουμε τους Έλληνες από την πτώχευση και τώρα θέλουν πρώτα να αποφασίσουν αν θα κάνουν οικονομίες", αναφωνεί η Bild.

"Κυρία Μέρκελ, και εμείς θέλουμε δημοψήφισμα!", προσθέτει. "Θέλουμε επίσης να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια" ευρώ.

Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα στη Γερμανία, δεν θέλει πλέον οι Γερμανοί να πληρώνουν για την "ελληνική ακαταστασία, τη σπατάλη", του "διεφθαρμένου και σαθρού κράτους της".

"Θα έπρεπε να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα στη Γερμανία επίσης για την προγραμματισμένη αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών που προβλέπει ένα μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Αποφάσεις τέτοιας σημασίας δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται χωρίς το λαό", δήλωσε στην εφημερίδα ο Τόμας Σίλμπεχορν, μέλος του CSU, του βαυαρικού συντηρητικού κόμματος που είναι μέλος του συνασπισμού της Αγγελα Μέρκελ.

Από την έναρξη της κρίσης στην ευρωζώνη, η εφημερίδα Bild έχει αποκτήσει ειδικότητα στην επίθεση εναντίον των Ελλήνων, απηχώντας την άποψη μιας μερίδας των Γερμανών που αισθάνονται εξαπατημένοι και δεν θέλουν να πληρώσουν για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: